Nut Wellington – Ștrudel cu ciuperci și nuci

Am început articolul acesta în 3 feluri diferite până să mă răzgândesc și să ajung la forma asta. Parcă de la ultima rețeta, am cam uitat să scriu în limba maternă. De când sunt prin locurile astea ploioase, mă văd nevoit să comut des între 2 sau 3 limbi diferite ca să mă înțeleg cu oamenii din jur. Română, desigur, apoi engleză la serviciu, olandeză (că tot m-am apucat să o învăț) și puțină spaniolă, pe care apuc s-o mai practic câteodată ca să nu ruginească. Așa că dacă mai îmi scapă vreo greșeală de exprimare pe ici, pe colo, nu vă sfiiți să mă trageți de mânecă.

Revenind la oile noastre, în ultimul timp am fost dezamăgit de rețetele peste care am dat. Pozele sunt perfect realizate, cu niște culori și texturi apetisante, dar când ajung să încerci rețeta, iese o chestie tare fadă, uscată sau simplă pe care de-abia o mănânci. Se pare că în cursa lor spre poze perfecte, unii bloggeri au uitat să lucreze și la gustul rețetelor. Așa am dat peste checuri uscate, supe fade sau salate simple. Asta să-mi fie învățătură când mai ales rețete doar după cât de reușite sunt pozele. Vă scutesc de eșecurile astea și vă scriu numai despre cele mai bune preparate pe care le gust. În cazul de față, o variantă vegetariană a faimosului Beef Wellington – cu ciuperci, ceapă caramelizată și câteva tipuri diferite de nuci, toate puse laolaltă de niște ierburi parfumate. Ștrudelul e perfect ca o garnitură, dar merge perfect și ca un fel principal, însoțit de o salată și niște legume coapte sau sotate la tigaie cu niște sos de soia. Așadar, când aveți chef de ceva sățios fără să fie o halcă de carne, Nut Wellington de mai jos e perfect pentru asta.

Rețetă wellington de nuci și ciuperci

strudel cu nuci si ciuperci

Nut Wellington – Ștrudel cu ciuperci și nuci

Timp de pregătire: 30 minutes

Timp de gătire: 40 minutes

Porţii: 4

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj dezghețat
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 3 căței usturoi tocat mărunt
  • 250g ciuperci, tocate grosier
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 1/2 lămâie stoarsă
  • 150g mix de nuci (de Brazilia, caju, alune de păduri)
  • 80g migdale
  • 80g pesmet
  • 1 ou
  • 2 cepe tăiate peștișori
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri unt
  • 1 linguriță zahăr
  • sare, piper

Preparare:

  1. Pornește cuptorul la 200C și lasă-l să se încălzească.
  2. Încinge o tigaie (preferabil nu din teflon) bine și topește untul. Adaugă ceapă tăiată peștișori și las-o să prindă culoare, apoi presară zahărul și deglasează tigaia cu puțină apă amestecând din când in când. Repetă procedeul de 4-5 ori până ceapa se înmoaie și se colorează uniform. Procedeul rapid de caramelizare al cepei îl puteți urmări aici.
  3. Pune ceapa caramelizată deoparte și în aceeași tigaie, sotează ceapa cu usturoiul cu puțin unt și ulei de măsline. Adaugă ciupercile, stropește-le cu zeama de lămâie și călește-le, amestecând din când în când. În 10-15 minute ciupercile ar trebui să-și lase apa și să prindă o culoare ușor arămie.
  4. Într-un robot de bucătărie, pasează nucile și migdalele până obții o textură nisipoasă, apoi adaugă ciupercile și pesmetul. Amestecă totul cu oul bătut, pătrunjelul, rozmarinul și câteva prafuri de sare și piper. Păstrează puțin ou pentru a unge ștrudelul.
  5. Întinde aluatul de foietaj și în centrul său, lăsând loc la margini, întinde ceapa caramelizată.
  6. Formează apoi umplutura din ciuperci și nuci într-un rulou și pune-o peste ceapă.
  7. Taie marginile aluatului în diagonală în fășii de aproximativ 2 cm grosime și împleteștele peste umplutură. Unge cu puțin ou.
  8. Dă ștrudelul la cuptorul pentru 40 minute, până aluatul prinde o culoare arămie.
  9. Servește cald, cu salată și/sau legume coapte. Enjoy!

strudel vegetarian

0saves
Dacă ţi-a plăcut această postare, abonează-te la postări prin RSS sau email sau dă-mi un Like pe Facebook să te asiguri că nu pierzi nici o reţetă.



Comentarii la acest articol

  • Foarte interesantă combinaţia de nuci cu ciuperci. Nu am mai întâlnit aşa ceva. Trebuie să-mi fac curaj şi să o încerc :)

    • Musai sa o incerci :) Si sa-mi spui cum ti s-a parut! Spor!

Comentează si tu

Read more:
Jurnal de SUA: pui de baltă, rulote cu mâncare şi Whole Foods

Deseori, motivul pentru care tac pe blog e că ori sunt în pană de inspiraţie, ori sunt departe de bucătărie...

Close