Vită Stroganoff

Sep 19, 2011
Bogdan

E a doua oară când încerc Beef Stroganoff, după ce prima oară am nimerit o reţetă cu prea mult muştar ce nu s-a înţeles prea bine cu papilele mele. Ce-a rezultat a fost un preparat cu vită bogat, cremos şi rafinat. Nu-i de mirare că-i o reţetă atât de populară în toată lumea. Iar de data asta, aroma de muştar s-a simţit mai puţin şi nu le-a complexat pe celelalte. Poza nu face cinste preparatului, din motiv că a fost făcută a doua zi de la pregătire, dar vă asigur c-a fost tare bună.

Reţetă Vită Stroganoff


Ingrediente:
– 500 gr de carne vită
– 300 gr ciuperci
– 2 căţei usturoi
– 2 cepe medii
– 1 lingură unt
– 250 ml smântână acră
– sare, piper, oregano
– 2-3 linguri pătrunjel proaspăt
– 1 lingură muştar
– paste sau orez, ca garnitură
– 2-3 pahare apă fierbinte

Preparare:
Taie carnea de vită în fâşii subţire, tapeteaz-o de umezeala în exces şi căleşte-o în ulei de măsline până se rumeneşte uşor şi nu mai lasă apă. Adaugă ceapa şi mai lasă totul încă 2-3 minute.

Pune un pahar de apă fierbinte în tigaie, iar când scade adaugă-l treptat pe al doilea. Acest lucru va face carnea de vită să fie mai moale şi mai uşor de mestecat. În paralel, spală şi feliază ciupercile şi căleşte-le cu puţin unt şi cu căţeii de usturoi până nu mai lasă apă.

Când carnea s-a înmuiat, adaugă ciupercile, muştarul, smântână, pătrunjel, oregano şi sare şi piper după gust. Serveşte cu paste al dente sau orez frecat cu puţin ulei de măsline. Enjoy!



Comentează si tu

Read more:
Pui hawaian cu lapte de cocos

Nu ştiu de ce dar am o recentă obsesie cu laptele de cocos. De data asta, şi-a dat contribuţia la...

Close