Vită cu sos cremos de gălbiori

Sep 26, 2011
Bogdan

Cum gălbiorii nu se găsesc la toate colţurile, m-am gândit să profit la maxim de ce-am găsit acum o săptămână în Carrefour. Pe lângă frittata cu gălbiori (care a fost tare bună şi pufoasă), au rămas destule ciuperci galbene cât pentru un sos cremos. Sosul în cauză s-a combinat perfect cu nişte bucăţi de vită frăgezite în vin şi cu gălbiorii bucuroşi că au contribuit la o aşa bunătate!

Reţetă vită cu sos cremos de gălbiori


Ingrediente:
– 500 gr carne vită (cât mai macră)
– 2 foi dafin
– puţin cimbru
– 1 şi 1-4 pahare vin
– 3-400 gr gălbiori
– 200 ml smântână
– 1 ceapă tocată mărunt
– 2 căţei usturoi tocaţi
– 2 linguri pătrunjel proaspăt
– 1 lingură unt
– sare, piper

Preparare:
Taie vita bucăţi mici şi pune-o la fiert împreună cu 1 pahar de vin, unul de apă, dafinul şi cimbrul. Carnea de vita ar trebui să se frăgezească în 20-30 minute, până faci sosul.

În paralel, încălzeşte puţin unt într-o tigaie mare şi căleşte ceapa 2 minute, usturoiul 1 minut, apoi gălbiorii spălaţi în prealabil pentru aproximativ 10 minute. Adaugă apoi vin, iar după ce a scăzut sosul la jumătate, adaugă smântână lichidă. În final, pune vita fiartă, sare, piper şi lasă totul să fiarbă 5-10 minute. Pentru o aromă mai intensă de vită, adaugă 2-3 linguri din supa în care a fiert vita. Adaugă la final pătrunjel proaspăt tocat şi serveşte alături de paste sau orez. Enjoy!Comentează si tu

Read more:
Spaghete cu vinete şi roşii uscate

Am aflat recent că la Auchan au o secţiune cu delicatese de prin Spania, în special nişte spaghete cu diverse...

Close