Melanzane alla Parmigiana

Până acum credeam că vinetele nu pot fi folosit decât în populara salată care se găsește mai la toate casele. De data asta, mi-am zis să învăț ceva nou, ca salata de vinete nu avea nevoie de îmbunătățiri. Și nu, nu am devenit vegetarian peste noapte, însă ideea de vinete cu parmezan și sos de roșii mă tenta prea tare. Deși fără carne și carbohidrați, am mâncat cu poftă și ne-am săturat bine.

Rețetă melanzane alla Parmigiana (Vinete cu parmezan la cuptor)


Ingrediente:
– 3-4 vinete mari
– 1 ceapă
– 4 căței usturoi
– 1 linguriță oregano uscat
– o mână frunze de busuioc
– 2 cutii (a câte 400 ml) roșii cubulețe
– 2-400 grame parmezan (mai mult – mai cheezy)
– 100 grame făină
– ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper
– 1 cană firimituri de pâine (opțional)
– 200 grame mozzarella (opțional)

Preparare:
Spală vinetele bine, taie-le coada și apoi taie pe lungime felii de aproximativ 1 cm grosime. Trece-le prin făină, scutură-le de exces și coace-le într-o tigaie până se rumenesc bine pe ambele părți. Vinetele absorb foarte mult ulei, așa că pentru procedeul acesta îți recomand să le gătești pe grătar sau într-o tigaie antiaderentă fără ulei.

După ce vinetele s-au rumenit și le-ai pus să se răcească, toacă ceapa și usturoiul mărunt și călește-le împreună cu oreganoul uscat în tigaie, într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă roșiile cubulețe, sare și piper și lasă sosul să fiarbă la foc mic pentru 15 minute. Adaugă la sfârșit busuioc tocat.

Odată ce sosul e gata, pune într-o tavă de cuptor puțin sos de roșii, un strat de vinete, iar sos de roșii și parmezan. Repetă procesul până ai folosit toate ingredientele, terminând cu sos de roșii, parmezan și, dacă folosești mozzarella rasă și firimituri de pâine.

Pune totul la cuptor la foc mediu pentru 30 minute. Din cantitățile date, ies aproximativ 4 porții. Servește vinetele calde. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • E grozava reteta dar nu e prea mult 400 g de parmezan?

    • Ai dreptate, editez acum. Mie unul imi place extra-cheezy. :D

  • Place mult vinetele la mine ;) Bun bun..

  • Si cu otetul balsamic ce facem? Cand il punem?

    • Uite ca mi-a scapat acest mic detaliu :) Orezul se pune in sosul de rosii, dupa gust :)

      • Acum e prea tarziu! Am facut fara otet! Dupa cum ai vazut pe facebook, acum este la cuptor! Miroase super bine! Si eu am pus o tona de parmigiano! :)

        • Eu as pune parmezan in orice :D

Comentează si tu

Read more:
Gem de căpșuni și rubarbă

Nu plănuiam să fac un gem când am primit prima dată un mănunchi de rubarbă, dar după puțină documentare și...

Close