Vinete cu feta, usturoi şi oregano

Aug 24, 2011
Bogdan

Că tot vorbeam mai devreme de Grecia şi de aromele de acolo, zilele trecute am recreat puţin din farmecul bucătăriei greceşti, după ce auzisem de un aşa aperitiv de la o prietenă. Reţeta e destul de simplă şi rapidă, ca multe dintre bunătăţile Greciei, iar aroma e incredibilă. În curând, urmează şi felul doi de inspiraţie tot grecească.

Reţetă vinete cu feta, usturoi şi oregano


Vinete cu feta, usturoi şi oregano

Timp de pregătire: 15 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 2-3 vinete
  • câteva linguriţe de oregano
  • 200 grame feta
  • 4 căţei usturoi
  • ulei de măsline virgin

Preparare:

  1. Curăţă căţeii de usturoi şi pisează-i împreună cu puţină apă şi sare.
  2. Taie vinetele felii de aceeaşi grosime şi unge-le cu puţin ulei de măsline, apoi punele-le pe grătarul încins timp de 1-2 minute.
  3. Întoarce-le, mai lasă-le încă 2 minute şi chiar înainte să le iei de pe foc, unge-le cu puţină pastă de usturoi şi mai lasă-le câteva secunde.
  4. Ia feliile de vinete de pe foc, presară oregano şi feta fărâmiţată. Serveşte-le calde, ca aperitiv sau masă principală. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Hi, I did brush with egg wash. Do you think I should have brushed one more time before removing from the oven?
    Thanks

    • No, one brushing is enough. You should have probably let them in the oven longer, to brown. Here are mine for comparison. The recipe I used said they should be left in the fridge overnight than again 30 min in the tray just before putting them in the oven.

  • Coaja de vinete nu da un gust usor amarui ?

    • In cazul meu nu a fost, coaja a fost subtire si gustul principal a fost dat de feta si usturoi :)

Comentează si tu

Read more:
Muffins cu banane, ciocolată şi ovăz

Deşi am de ceva timp în dotare foi de muffins achiziţionate de pe net, nu am apucat până acum să...

Close