Trufe raw cu mango și cocos

Oct 31, 2013
Bogdan

Motivul pentru care nu mai vedeți postări așa de des e pentru că am ajuns la un fel de saturație. Nu mai dau peste reţete care să mă inspire aşa că mă mulţumesc la cină cu o salată sau o nişte carne la grătar cu legume. Dar mai sunt momente când dau peste combinaţii de arome intrigante pe care nu pot să nu le încerc. Iar cu postarea asta şi cu sosirea iminentă a iernii, vă promit că voi reveni pe blog cu postări mai frecvente.

După o pseudo-vacanță la București în care am combinat lucratul cu mâncatul și niște treburi la dentist, s-a activat ceva motoraș în mine care digeră totul mai repede. Altfel nu pot să-mi explic de ce îmi vine să mănânc mai tot timpul câte ceva. În București eram scuzat de la îngrijorat despre grăsimi, zaharuri și calorii pentru că ori descoperam un loc nou, ori era o ocazie mai mult sau mai puțin specială. Dar înapoi în Holandia, unde sala e la 5 minute de casă, mi-e cam jenă să-mi fac poftele cu nerușinare. Așa că am ajuns la un compromis care pare să meargă. Eu mănânc în timpul săptămânii corect (puțini carbohidrați, zero zahăr și multă proteină) iar în weekend am ocazia să mai calc strâmb. Ba cu o bucată de ciocolată, ba cu nişte aripioare cu cartofi şi mujdei, ba cu o pizza.

Iar trufele de mai jos sunt un compromis între un regim curat și sănătos și desertul acela cremos și decadent care-mi apare prin feed când mai citesc vreun blog și mă cheamă să-l reproduc. Spre deosebire de trufele raw cu curmale, astea au o bază de caju și sunt îndulcite doar ușor cu puțin sirop de arțar și dulceața naturală a mangoului confiat. Textura e ceva ce nu credeam că am să întâlnesc într-un desert raw – sunt pufoase, aerate și seamănă cu un blat de chec aromat. Și aromele se simt din plin și se combină perfect – coaja de lime răcoritoare cu vanilie aromată și cocos parfumat. Necesită puțină planificare în avans dar rezultatul merită pe deplin. Le poți face oricând, nu doar când ai un mango proaspăt la îndemână și rezistă bine la frigider și peste o săptămână.

trufe raw cu mango

Trufe raw cu mango și cocos

Timp de pregătire: 4 hours

Timp de gătire: 10 minutes

Porţii: 15-20

Ingrediente:

  • 100g caju neprăjit, nesărat (1 cană)
  • 100g mango uscat (1 cană)
  • 50g cocos ras (1/2 cană) +3 linguri
  • 1 lingură sirop de arțat
  • seminţe de la 1 păstaie de vanilie
  • coajă de la un lime
  • 2 lingurițe unt de cocos sau cacao

Preparare:

  1. Înmoaie nucile caju pentru 4 ore, apoi scurge-le bine de apă. Înmoaie şi mangoul uscat pentru 20 minute şi scurge-l bine de apă.
  2. Combină într-un robot de bucătărie toate ingredientele mai puţin cele 3 linguri de cocos, adăugând sirop de arţar după gust.
  3. Scoate compoziţia din robot şi formează biluţe de mărimea unei nuci şi tăvăleşte-le în cocos.
  4. Pune trufele la frigider cât să se întărească untul de cocos apoi serveşte-le reci. Enjoy!

Note/observaţii:

Reţeta originală nu include unt de cocos sau cacao, dar am adăugat să mă asigur că trufele îşi vor păstra forma. Dacă aveţi un robot de bucătărie puternic, puteţi omite untul.

trufe vegane

0saves
Dacă ţi-a plăcut această postare, abonează-te la postări prin RSS sau email sau dă-mi un Like pe Facebook să te asiguri că nu pierzi nici o reţetă.



Comentarii la acest articol

  • M-ai cucerit definitiv! :) Maine la piata cu mine! Tocmai ce savurez si eu un tort raw. ;)

    • Multam, si pe mine m-a cucerit desertul. Iar weekend-ul mai am cateva idei pe care vreau sa le pun in practic, tot cu raw :)

  • Le voi incerca cu siguranta!!

  • Vai Bogdan, da’ tu esti atat de in forma! Ma faci sa ma simt foarte vinovata cu privire la obiceiurile mele alimentare :)))

    • Partea proasta e ca o dau in extreme. Razboi carbohidratilor! :)

  • Cat de bine arata si cred ca sunt dementiale continand si mango uscat!

Comentează si tu

Despre mine & Blog Culinar

Sunt Bogdan, un marketer mâncăcios şi pofticios cu o pasiune pentru mâncăruri făcute în casă, fără aditivi, E-uri şi OMG-uri. Pe Blog Culinar voi găti dulciuri de prin toată lumea, dar şi mâncăruri sănătoase şi gustoase. Mai multe despre mine aici

I like you on Facebook

Retete in Inbox

Livrări zilnice de reţete gustoase. Doar introdu mail-ul tău! :


Read more:
Dulciuri din Tailanda – Kao Niaw Ma-Muang (orez cu lapte de cocos și mango)

Când ai poftă de un desert ușor, nu prea dulce și sărac în calorii, orezul acesta tailandez e perfect pentru...

Close