Sunday breakfast: Tortilla spaniolă

Nov 25, 2012
Bogdan

Tortilla a fost primul meu contact cu bucătăria spaniolă, acum mai bine de 5-6 ani, când mătuşa mea s-a întors din Spania, unde a vizitat familia. Dupa prima vizită pe meleagurile spaniole, mătuşa ne-a tot gătit diverse lucru pe care le-a văzut pe acolo iar tortilla a fost una dintre ele. Ani mai târziu, tot n-am ajuns prin Spania deşi e în capul listei o vizită la Barcelona dar îi explorez zilele astea aromele şi trebuie să vă spun că sunt tare încântat. Însă să începem cu ceva de bază. O reţetă tare simplă care se face rapid, perfectă pentru dimineţile când nu ai timp să stai în bucătărie prea mult. Eu o fac deseori înainte de serviciu când nu am chef de un castron cu cereale. Cu o salată alături, e un mic dejun săţios care îţi va ţine de foame până la orele târzii ale prânzului.

Reţetă tortilla spaniolă


Tortilla

Timp de pregătire: 15 minutes

Porţii: 1-2

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 cartof mediu
  • 1 ceapă
  • sare, piper
  • 1 lingură ulei măsline

Preparare:

  1. Taie ceapa mărunt şi cartoful curăţă-l şi taie-l cubuleţe. Bate ouăle cu o lingură de apă.
  2. Încălzeşte o lingură de ulei, căleşte ceapa 2-3 minute la foc mediu apoi cartofii până se rumenesc.
  3. Toarnă ouăle bătute peste cartofi şi ceapă şi, când omleta s-a închegat, pune o farfurie deasupra tigăii şi întoarce-o.
  4. Pune omleta înapoi în tigaie cu partea necoaptă în jos şi mai las-o pe foc 2-3 minute.
  5. Serveşte tortilla cu o salată sau cu puţină smântână deasupra. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Asta da breakfast de duminica !

  • Arata grozav!!

    • Multumesc, Paula! :)

  • Oh ,da! Arata tare bine

    PS:Ce draguta e fata de masa:D

  • nu am mancat niciodata … doar am auzit … din cate vad reteta este foarte simpla :)

Comentează si tu

Read more:
Budincă de ovăz cu stafide

Nu ştiu în ce relaţie eşti cu ovăzul însă, de câteva luni, eu încerc să am mereu o pungă în...

Close