Sunday breakfast: Tortilla spaniolă

Nov 25, 2012
Bogdan

Tortilla a fost primul meu contact cu bucătăria spaniolă, acum mai bine de 5-6 ani, când mătuşa mea s-a întors din Spania, unde a vizitat familia. Dupa prima vizită pe meleagurile spaniole, mătuşa ne-a tot gătit diverse lucru pe care le-a văzut pe acolo iar tortilla a fost una dintre ele. Ani mai târziu, tot n-am ajuns prin Spania deşi e în capul listei o vizită la Barcelona dar îi explorez zilele astea aromele şi trebuie să vă spun că sunt tare încântat. Însă să începem cu ceva de bază. O reţetă tare simplă care se face rapid, perfectă pentru dimineţile când nu ai timp să stai în bucătărie prea mult. Eu o fac deseori înainte de serviciu când nu am chef de un castron cu cereale. Cu o salată alături, e un mic dejun săţios care îţi va ţine de foame până la orele târzii ale prânzului.

Reţetă tortilla spaniolă


Tortilla

Timp de pregătire: 15 minutes

Porţii: 1-2

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 cartof mediu
  • 1 ceapă
  • sare, piper
  • 1 lingură ulei măsline

Preparare:

  1. Taie ceapa mărunt şi cartoful curăţă-l şi taie-l cubuleţe. Bate ouăle cu o lingură de apă.
  2. Încălzeşte o lingură de ulei, căleşte ceapa 2-3 minute la foc mediu apoi cartofii până se rumenesc.
  3. Toarnă ouăle bătute peste cartofi şi ceapă şi, când omleta s-a închegat, pune o farfurie deasupra tigăii şi întoarce-o.
  4. Pune omleta înapoi în tigaie cu partea necoaptă în jos şi mai las-o pe foc 2-3 minute.
  5. Serveşte tortilla cu o salată sau cu puţină smântână deasupra. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Asta da breakfast de duminica !

  • Arata grozav!!

    • Multumesc, Paula! :)

  • Oh ,da! Arata tare bine

    PS:Ce draguta e fata de masa:D

  • nu am mancat niciodata … doar am auzit … din cate vad reteta este foarte simpla :)

Comentează si tu

Read more:
Tartă de ciocolată şi migdale cu sos de portocale roşii

Nu voiam să vă cresc glicemia iar cu nişte poze cu şi despre ciocolată, dar având în vedere plimbarea de...

Close