Tartine cu smochine, prosciutto şi cremă de brânză

Dacă urmăriţi pagina de Facebook, ştiţi că acum câteva zile căutam smochine proaspete. Am făcut o vizită rapidă la Metro unde, spre surprinderea mea, nu aveau ca mai târziu să găsesc la Mega. Nu-s cele mai ieftine fructe, mai ales când ai ghinionul să găseşti şi unele seci dar îmi plac tare mult. Motivul pentru care căutam aşa insistent smochine proaspete este mai jos – o combinaţie de arome inedită care merge perfect şi pe care-mi pusesem ochii de câteva luni bune. A devenit instant unul dintre aperitivele mele preferate şi am repetat experimentul şi a doua zi când parcă au fost şi mai bune. Pentru rezultate optime, foloseşte o pâine proaspătă cu coajă tare, precum o baghetă.

Reţetă tartine cu smochine, prosciutto şi cremă de brânză


Ingrediente:
– câteva felii de pâine
– ulei de măsline
– 2-3 smochine
– 2-3 felii de prosciutto
– cremă de brânză (cu verdeţuri, usturoi sau de capră)
– câteva frunze de busuioc
– sare, piper

Preparare:
Unge feliile de pâine cu ulei de măsline şi rumeneşte-le în tigaie sau la cuptor până obţii o culoare arămie frumoasă. După ce s-au răcit puţin, unge-le cu cremă de brânză, adaugă nişte prosciutto rupt în fâşii, smochinele, sare, piper şi busuioc.

Serveşte alături de un vin bun, precum cel din imagine – Mateus, un vin rose frizzante. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Interesanta combinatia smochine-prosciutto-branza-busuioc.
    Abia astept sa incerc si eu astazi la cina.
    Foarte frumoase fotografii.
    Felicitari !

  • Arata grozav in fotografii. Am incercat combinatia acum vreo 3 ani de curiozitate si nu prea mi-a placut, de fapt sa o zic pe aia dreapta nu mi-a placut deloc. Imi pac mixurile dulce si sarat, dar aici era prea prea. De obicei sunt genul care incearca si a 2a oara ceva, nu ma bazez doar pe impresia initiala, insa cred ca acesta combinatie va ramane in veci cu amintirea acelei toamne tarzii unde am gustat niste bruschette similare in Florenta, caci intre timp am devenit vegetariana.

    • Mi-a luat si mie ceva timp sa ies din zona de comfort, unde dulce era desert si sarat era fel principal. Si te inteleg cu primele impresii, odata ce am gustat ceva si nu mi-a placut, cu greu o sa incerc a doua oara.

      La tartinele astea gustul dulce nu e predominant. Am gasit niste smochine mai inchise la culoare, care nu sunt asa dulci precum surorile lor mai mici. Aroma principala e a prosciutto-ului, smochina doar ii mai ia din “duritate” :)

Comentează si tu

Read more:
Tartă vegană cu zucchini şi ciocolată

Nu ştiu sigur de la ce mi se trage, însă de ceva timp mi s-au înversat câteva sinapse conectate la...

Close