Tarte au citron

Jan 4, 2011
Bogdan

Pe vremea când mă mulțumeam doar cu gustat și nu cu gătit, adică acum vreo 2 ani, am gustat printr-o perindare prin Bruxelles o tare bună tartă cu lămâie. Blatul nu era ca un burete insipid, cum deseori am găsit, fiind usor însiropat și aromat cu lămâie, cu o pălărie de bezea rumenită în cuptor. O cremă în mijloc, poate un lemon curd n-ar fi stricat.

Printre bunătăți belgiene degustate, enumăr multă multă ciocolată, sandvișuri Subway (:P) și gaufre pufoase. Orasul aducea puțin a fabrica de ciocolată a lui Willie Wonka – un magazin la orice colț plin cu zeci de varietăți de ciocolată. Oare în Elveția e la fel?




Comentarii la acest articol

  • Foarte original site! Deja am “ochit” cateva retete pe care abia astept sa le incerc. Tarte au citron e una dintre ele. Din pacate e numai poza, care arata bestial. Care e reteta pentru tarte au citron, pana la urma?
    Merci!

    • Multam de apreciere. Tarte au citron din imagine e ceva ce inca nu am apucat sa reproduc, dar este pe lista de to-do’s. Sunt sigur ca va aparea pe blog in viitorul apropiat :)

  • O.K. If it’s on your “to-do list” I’ll wait patient…
    Thanks!

  • Cum mai stam cu reteta Tarte au citron??? Adica…stam…sau o putem “executa”? Nu de alta, dar poza asta ia mintile pur si simplu. Pare a fi ideala pentru zilele toride.
    Am facut tarta lime, care are un gust exceptional. Dar tareee ma mai obsedeaza poza asta…

    • Scuzele mele, am uitat de ea cu atatea retete in tolba. Adevarul e ca nu am gasit o reteta de prajitura, ci doar de tarta, adica aluat + crema. Aluatul poate fi de biscuiti digestivi (ca la tarta cu lime) iar crema o poti folosi pe cea de la macarons. Pe deasupra poti pune bezea :)

  • salut,

    din ce vad eu in poze, nu pare a fi o tarta clasica de lamaie ( o interpretare a ei,poate:) ). aluatul acestei tarte este, de obicei, un aluat sablé. Cu siguranta ca si tarta din poza este foarte buna! felicitari pt blog!
    angela

Comentează si tu

Read more:
Dulciuri din Liban – Ashtaliyeh (budincă de lapte)

De când am trecut fugitiv pe la Naser acum vreo săptămână, mi-a rămas gândul la desertul asta genial. Inițial n-am...

Close