Tartă vegană cu zucchini şi ciocolată

Apr 30, 2012
Bogdan

Nu ştiu sigur de la ce mi se trage, însă de ceva timp mi s-au înversat câteva sinapse conectate la papile, motiv pentru care am început să experimentez cu gusturi mai neobişnuite. Zilele trecute am făcut nişte ciuperci dulcegi, aromate cu sos teriyaki, acum ceva timp am făcut biscuiţi cu sfeclă roşie iar astăzi vă prezint încă o legumă folosită într-un desert. Nu e vorba de ţinut post, deşi desertul clar este unul de post/vegan, însă îmi place la nebunie zucchini-ul în diferite preparate şi chiar voiam să văd cum se comportă în deserturi. Gustul a fost surprinzător de bun, unde gustul ciocolătos a primat, cu apariţii in roluri secundare de la banane şi vanilie. Textura a fost puţin ciudată – tarta a fost densă, puţin umedă dar nu untoasă ci mai degrabă puţin gelatinoasă. Migdalele caramelizate de deasupra au completat perfect textura dând acel crunch de care are nevoie. Şi da, poate are cam multe ingrediente tarta, însă nu trebuie să vă descurajaţi – o mare parte din ele le aveţi deja în frigider şi asteaptă să fie folosite.

Reţetă tartă vegană cu zucchini şi ciocolată


Tartă vegană cu zucchini şi ciocolată

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 50 minutes

Porţii: 8

Ingrediente:

  • 2 căni făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 cană cacao
  • 2/3 cană zahăr
  • 1 vârf de sare
  • 1/4 cană sos de mere
  • 1 linguriţă extract/esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă cafea solubilă
  • 2 banane mici coapte
  • 1/4 cană lapte soia
  • 2 căni zucchini ras (cam 2 zucchini)
  • 1 cană ciocolată amăruie, tocată
  • Pentru topping:
  • 3 linguri zahăr brun
  • 5-6 linguri fulgi de migdale

Preparare:

  1. Încălzeşte cuptorul la 180C/treapta medie. Unge o tavă cu ulei şi apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt.
  2. Combină ingredientele uscate într-un castron: făina, cacaua, sarea şi praful de copt.
  3. Separat, pasează bananele şi amestecă-le cu sosul de mere, laptele zahărul şi cafeaua până zahărul se dizolvă.
  4. Adaugă compoziţiei ingredientele uscate, amestecând bine, apoi zucchini ras şi ciocolata tocată.
  5. Toarnă amestecul în tava tapetată, nivelând cu o spatulă şi presară pe deasupra zahărul brun şi fulgii de migdale.
  6. Pune tarta în cuptor pentru aprox. 50 - 60 minute. Serveşte tarta rece, poate cu lapte condensat (care nu e de post!) deasupra. Enjoy!

Note/observaţii:

Sos sau piure de mere găsiţi la Mega Image.

În lipsa bananelor, le puteţi înlocui cu 3 ouă.





Comentarii la acest articol

  • cat de bine arata! ce pacat ca ma doare ingrozitor burta:((

    • Trece-o in caietul de retete, o faci cand te simti mai bine. Sper sa treaca mai repede :)

Comentează si tu

Read more:
Cum să faci macarons. Ghid complet

Pentru reţeta de macarons, m-am pregătit de ceva timp. Am urmărit clipuri, am citit sfaturi şi am adunat informaţii pentru...

Close