Tagliatele cu sos ragu de curcan

Sosul bolognese este unul dintre preferatele mele de care nu m-aş sătura niciodată. Dar când carnea tocată de vită şi porc devine cam grea pentru stomac, adaptezi reţeta. În cazul meu, carnea tocată de curcan a fost înlocuitorul perfect, chiar dacă nu a fost la fel de suculentă ca cea de vită.

Reţetă tagliatele bolognese cu sos ragu de curcan


Ingrediente:
– 1 ceapă mare
– 3 căţei usturoi
– 1 morcov mare
– 2 bucăţi apio (tulpini) sau 1/2 rădăcină de ţelină
– 1 cană vin roşu
– 1 bucată păstârnac
– 1 cutie roşii pastă
– 1 cutie roşii cuburi
– 700-1kg carne de curcan tocată
– parmezan pentru servit
– 3 linguri ulei de măsline
– sare, piper, busuioc
– tagliatele fierte al-dente

Preparare:
Toacă ceapa, usturoiul şi tulpinile de ţelină mărunt şi rade fin morcovul, păstârnacul şi rădăcina de ţelina. Căleşte în ulei de măsline ceapa până devine translucidă, cam 2-3 minute, adaugă usturoiul pentru încă un minut, apoi legumele. Când cele din urmă s-au înmuiat, adaugă carnea tocată, având grijă să rupi cu lingura de lemn bucheţelele formate.

Când carnea e gata, toarnă vinul şi lasă-l să scadă la jumătate. Adaugă roşiile pasate şi cubuleţe, sare, piper şi busuioc uscat. În 30 minute, sosul ar trebui să fie gata şi carnea fragedă. Adaugă o porţie generoasă de sos peste tagliatele şi presară cu mult parmezan. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • tagliatelle (paste+dovlecei si morvoci rasi lati) cu sos bolognese de mistret :)

Comentează si tu

Read more:
Pui la cuptor, cu bacon şi caşcaval afumat

Am pornit în acea zi rece de iarnă să fac un pui Saltimbocca, o reţetă de prin Italia/Elveţia ce consta...

Close