Tagliatele cu sos ragu de curcan

Sosul bolognese este unul dintre preferatele mele de care nu m-aş sătura niciodată. Dar când carnea tocată de vită şi porc devine cam grea pentru stomac, adaptezi reţeta. În cazul meu, carnea tocată de curcan a fost înlocuitorul perfect, chiar dacă nu a fost la fel de suculentă ca cea de vită.

Reţetă tagliatele bolognese cu sos ragu de curcan


Ingrediente:
– 1 ceapă mare
– 3 căţei usturoi
– 1 morcov mare
– 2 bucăţi apio (tulpini) sau 1/2 rădăcină de ţelină
– 1 cană vin roşu
– 1 bucată păstârnac
– 1 cutie roşii pastă
– 1 cutie roşii cuburi
– 700-1kg carne de curcan tocată
– parmezan pentru servit
– 3 linguri ulei de măsline
– sare, piper, busuioc
– tagliatele fierte al-dente

Preparare:
Toacă ceapa, usturoiul şi tulpinile de ţelină mărunt şi rade fin morcovul, păstârnacul şi rădăcina de ţelina. Căleşte în ulei de măsline ceapa până devine translucidă, cam 2-3 minute, adaugă usturoiul pentru încă un minut, apoi legumele. Când cele din urmă s-au înmuiat, adaugă carnea tocată, având grijă să rupi cu lingura de lemn bucheţelele formate.

Când carnea e gata, toarnă vinul şi lasă-l să scadă la jumătate. Adaugă roşiile pasate şi cubuleţe, sare, piper şi busuioc uscat. În 30 minute, sosul ar trebui să fie gata şi carnea fragedă. Adaugă o porţie generoasă de sos peste tagliatele şi presară cu mult parmezan. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • tagliatelle (paste+dovlecei si morvoci rasi lati) cu sos bolognese de mistret :)

Comentează si tu

Read more:
tort cu matcha
Tort cu spumă de mascarpone şi matcha

Nu am mai făcut de mult un tort care să nu fie cheesecake pentru vreo aniversare, din principalul motiv că...

Close