Supă cremă de conopidă cu pesto de pătrunjel

Nu mănânc conopidă decât rareori, din simplul motiv că-i o legumă monotonă, fără un gust deosebit şi care nu este folosită la multe reţete. Totuşi, de data asta, leguma plină de vitamine a participat la prepararea unei supe creme sănătoase, fără smântână, cu o textură cremoasă şi fină. O mare parte din aromă i-a dat-o un pesto de pătrunjel din ingrediente proaspete care avea să fie folosit şi pe nişte tartine cu pesto şi mozarella.

Reţetă supă cremă de conopidă şi pesto de pătrunjel

Ingrediente:
Pentru supă
– 1 conopidă
– 1 ceapă mare
– o jumătate de ţelină
– 2 cartofi mici
– 1 litru supă de pui (cub de supă de pui dizolvat în apă. eu am folosit Fuchs)
– 2 linguri unt
– sare, piper
Pentru pesto:
– 1-4 cană nuci sau seminţe de pin
– 2 legături pătrunjel
– 3 linguri ulei de măsline extravirgin
– 1-3 cană parmezan

Preparare:
Toacă ceapa mărunt şi ţelina cubuleţe şi căleşte-le în puţin unt. Lasă-le pe foc aprox. 5 minute sau până se înmoaie amestecând des.

Curăţă conopida şi cartofii, taie conopida în bucheţele mici şi cartofii cubuleţe. Transferă ceapa şi ţelina călite într-o oală (eu le-am călit într-o tigaie), adaugă supa de pui, conopida, cartofii, sare şi piper după gust şi fierbe totul pentru 15 minute.

Între timp, dacă foloseşti nuci, coace-le în cuptor pentru 3 minute ca să-şi elibereze aroma. Spală pătrunjelul, toacă-l şi pune-l împreună cu restul ingredientelor într-un blender sau robot de bucătărie până obţii o pastă fină. Pesto-ul poate fi păstrat la frigider pentru 5 zile şi poate fi folosit pe sandvişuri sau cu paste.

Când legumele s-au înmuiat, lasă supa să se răcească puţin şi trece blenderul prin ea 2-3 minute. Din ingrediente, au ieşit cam 6 porţii. Serveşte supa caldă cu 2 linguriţe de pesto. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Tocmai azi am luat o cantitate mare de seminte de pin pentru o paine pe care avem de gand s-o facem. Dar cred ca avem suficient si pentru un pesto rapid, iar supa asta a picat numai bine ca idee de acompaniat un pesto :)

    • Mi-ai starnit interesul pt paine, mai ales cu semintele de pin, pe care nu le-am folosit decat sporadic. Sa aveti spor si pofta! :)

  • In imagine nu are deloc un aspect placut si nu ma face sa-mi doresc sa gust;))

    • De gustibus :)

Comentează si tu

Read more:
Gnudi: Gnocchi cu ricotta şi spanac

Într-o vineri, când era cerul mai însorit şi vremea mai călduroasă, am organizat un mic cooking session care să satisfacă...

Close