Sunday breakfast: Pop-overs

Dec 21, 2011
Bogdan

În căutările mele pentru un mic dejun cât mai diversificat, cred că l-am găsit pe cel mai simplu dar şi cel mai impresionant, care iese din aria pâine prăjită cu unt sau ouă ochiuri. Zilele trecute am dat peste o poză cu nişte pop-overs şi, cum tot auzisem de ele, am zis să le încerc. Deşi nu au decât 5 ingrediente în compoziţie, compoziţie care e gata într-un minut, sunt surprinzător de bune şi versatile. Merg cam cu orice gem, cremă sau fructe ai prin bucătărie, chiar şi cu creme de brânză sau legume. Nu trebuie să stai după ele prea mult şi nu prea ai cum să dai greş. Textura lor aminteşte de ecleruri, fiind puţin mai aerată, mai uşoară şi mai pufoasă.

Reţetă pop-overs


Sunday breakfast: Pop-overs

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 12

Ingrediente:

  • 1 cană făină
  • 1 cană lapte, la temperatura camerei
  • 3 ouă, tot la temperatura camerei
  • 2 linguri unt topit
  • 1 vârf de sare
  • 1 linguriţă esenţă/extract vanilie (opţional)

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul la 220C. Unge o formă de muffins cu puţin ulei.
  2. Bate cu un tel ouăle cu laptele, apoi încorporează făina, untul topit, sarea şi aroma de vanilie, dacă foloseşti. Aluatul ar trebui să fie lichid şi fără cocoloaşe. Nu amesteca prea mult, că altfel s-ar putea să nu crească popovers-urile.
  3. Pune tava unsă cu ulei pentru 2 minute în cuptor să se încingă.
  4. Scoate-o din cuptor, toarnă aluatul, umplând formele până la jumătate.
  5. Pune tava în cuptor pentru 15 minute, până aluatul creşte, apoi redu temperatura la 180C şi mai lasă popovers cam 10 minute.
  6. Repetă procesul până rămâi fără aluat. Serveşte-le cu ce creme sau gemuri ai prin casă. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Ce bine arata!!!

  • Misto ideea si rapida, in jumate de ora ai terminat, merita sa te trezesti cu 5 minute mai devreme. Totusi eu am pus un pic de extract de portocale, sa dea un pic de gust (si piper dar asta accidental si am pescuit apoi piper macinat de mi-au iesit pieri albi)

    • De asta mi-a placut si mie, ca-i rapida si se combina cu ce ai prin camara. Cam ca o clatita, minus efort.

      De unde extract de portocale? :)

Comentează si tu

Read more:
Tapenadă de măsline şi pastă de ardei copt cu chevre

În timp ce vă scriu aceste rânduri, realizez că încă nu m-am trezit de-a binelea din visul ce a fost...

Close