Sunday breakfast: ou în pâine

Sep 15, 2011
Bogdan

Reţeta asta am reperat-o acum ceva timp când vedeam pentru prima dată unul dintre filmele mele preferate, V for Vendetta. Într-una din scene, Deitrich în făceau lui Evey micul dejun un “egg in a basket”. Nu părea cea mai rafinată chestie din lume, dar fiind tare pofticios din fire, vreau să încerc orice lucru văd la TV sau în oraş. Aşa că în zilele după film, am încercat un ou în pâine şi mi-a plăcut atât de mult încât a devenit opţiunea mea nr. 1 pentru un mic dejun rapid. E săţios, gustos şi e gata în 5 minute. You can’t beat that!

Reţetă ou în pâine


Ingrediente:
– 2 ouă
– 2 felii de pâine
– sare, piper, ulei de măsline sau unt
– legume, brânză pentru servit lângă

Preparare:
Treaba e destul de simplă – aduni acelaşi număr de ouă şi de felii de pâine şi faci o gaură rotundă în fiecare felie. Te poţi folosi de un păhărel de shot-uri sau orice lucru asemănător ai prin casă. Încingi puţin ulei de măsline sau unt într-o tigaie, apoi spargi oul chiar în cercul făcut mai devreme. Adaugă sare şi piper după gust şi lasă două minute până albuşul devine alb. Întoarce cu o mişcare rapidă felia şi mai las-o încă 2 minute.

Serveşte cu brânză rasă pe deasupra şi nişte legume proaspete. Un ceai cald e un însoţitor perfect. Enjoy!
Comentarii la acest articol

  • Faina idee pentru micul dejun. ;)

  • facut astazi,foarte buuun,singurul ‘inconvenient’…galbenusurile moi,am lasat painea cam putin in tigaie(fost nevoita s-o scot din cauza de bucatarie afumata :D )

    • Pentru mine, ouale perfecte sunt putin moi. Ai folosit foc puternic de s-a afumat bucataria? Asta ar explica si galbenusul moale.

  • eu prefer ca ouale prajite/fierte sa fie tari,sa nu vaz cum se scurge inca galbenusul.acum,ca sed si cuget mai bine,nu cred ca am acordat prea mare atentie focului in momentul ‘ fabricarii’ oului in paine…e clar!

  • Sunt delicioase! Si eu le-am facut prima oara dupa ce am vazut pt.prima oara filmul meu preferat: V de la Vendetta!

    • Care este si filmul meu preferat! De atunci am inceput sa fac ou in paine :)

Comentează si tu

Read more:
Premiul 1 la Gala BLOGourmet 2011

Acum un an, când vă povesteam despre prima mea reţetă nici nu-mi trecea prin minte unde voi ajunge cu micul...

Close