Sunday breakfast: Frittata cu gălbiori şi pătrunjel

Dacă în restul anului se găsesc numai gălbiori uscaţi, în perioada am observat că au apărut gălbiori proaspeţi la hypermarket-uri şi probabil prin piaţa. Eu am găsit o casoletă cu gălbiori la Carrefour şi am purces în zilele următoare să le includ în două reţete. Pe lângă nişte paste cu carne de vită şi gălbiori (reţeta în curând), am făcut şi o frittata perfectă pentru prima masă a dimineţii. Spre deosebire de clasica omletă, frittata noastră a fost mai pufoasă, chiar ca un quiche dolofan.

Reţetă frittata cu gălbiori şi pătrunjel


Ingrediente:
– 3-4 ouă
– 100 ml smântână
– 100-200 grame gălbiori
– 3-4 felii telemea
– 1 ceapă mică
– pătrunjel tocat
– sare, piper, ulei de măsline

Preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200C/treaptă medie. Foloseşte pentru cele mai bune rezultate o tigaie întinsă, care rezistă în cuptor.

Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei de măsline încins. Adaugă gălbiorii spălaţi şi scurşi şi lasă-i 5-7 minute până nu mai lasă apă. Bate ouăle cu sare şi piper, adăugând smântâna treptat şi telemeaua fărâmiţată. Toarnă ouăle în tigaie şi lasă-le pe foc până se întăresc pe margini.

Transferă apoi tigaia în cuptorul încins şi las-o 10-15 minute, până ouăle se umflă şi se rumenesc uşor. Presară pătrunjel tocat şi serveşte cu pâine prăjită şi câteva felii de roşii. Enjoy! Craterul din mijloc se datorează unor ouă prea pufoase, care s-au încăpăţânat să crească.




Comentarii la acest articol

  • Am facut si eu quiche dupa o reteta luata de pe internet si mie mi-a lasat smantana apa. Tu, in reteta prezentata mai sus, ai folosit o smantana speciala? Sau care este secretul ca smantana bagata la cuptor sa nu lase apa in compozitie?

    • Mai imi lasa si mie apa. Cred ca secretul e sa coci aluatul putin dinainte, sa-l faci imperbeabil, si apoi sa folosesti o smantana f. grasa, minim 30% grasime :)

Comentează si tu

Read more:
Sunday breakfast: smoothie cu banană și migdale

Nu știu despre voi, dar dacă aș avea parte de un mic dejun bogat în fiecare dimineața, ziua mi-ar fi...

Close