Sunday breakfast: French toast cu migdale şi cocos

Dacă n-ar fi weekend-ul, n-aş avea ocazia să încerc toate reţetele de mic dejun pe care le adun de-a lungul săptămânii. Weekend-ul trecut a fost rândul să folosesc nişte fulgi de migdale luaţi de la Piaţa Matache. Mi-a ieşit o pâine cu ou crocantă şi aromată, perfectă pentru brunch-ul duminical. Cu ocazia am folosit şi un extract de vanilie primit recent. Rezultatul final creează dependenţă!

Reţetă french toast cu migdale şi cocos

Ingrediente:
– 2 ouă
– 3/4 căni lapte cocos (eu am folosit lapte mioritic)
– extract de vanilie
– esenţă de migdale (opţional)
– fulgi de migdale şi cocos ras
– câteva linguriţe de unt
– gem, fructe proaspete pentru servit
– 6 felii de pâine

Preparate:
Înainte să începi, lasă pâinea pe masă să se usuce. Bate ouăle şi adaugă treptat laptele, amestecând încontinuu, apoi aromele. Pune pâinea în amestecul de ouă astfel încât să fie acoperită pe ambele părţi şi las-o la înmuiat.

Pe o farfurie întinsă, amestecă cocosul cu fulgii de migdale. Dă pâinea înmuiată prin migdale şi cocos, apăsând bine. Topeşte o linguriţă de unt într-o tigaie antiaderentă, adaugă pâinea şi prăjeşte-o 3-4 minute pe fiecare parte. Eu prefer să prăjesc pâinea în puţin unt şi nu ulei – nu-i aşa grasă şi are o aromă deosebită. Repetă procedura pentru fiecare felie în parte.

Serveşte cu lapte condensat, gem, miere, Nutella sau căpşuni. Sau toate :) Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Sunt mare fan french toast si migdale, dar pana acum nu m-am gandit sa le combin. Super idee :)

    • Si eu l-as manca in fiecare dimineata, daca as putea. Si ca sa previn plictiseala ce poate sa intervina, incerc retete de genul asta :)

  • un deliciu

  • arata minunat!

Comentează si tu

Read more:
Câştigă un loc la cursurile de gătit La Veranda

V-am povestit în postările anterioare cât de bine găteşte bucătarul Crowne Plaza, Ashlie Diaz, şi v-am arătat ce bunătăţi a...

Close