Sunday breakfast: Croque Monsieur dulce

Uitându-mă prin toate pozele făcute şi nepostate, am realizat că nu v-am povestit despre o variantă noua a unuia dintre sandvişurile mele preferate – croque monsieur. Până de curând, începeam dimineaţa cu un croque madame (un croque monsieur cu un ou ochi deasupra), o combinaţie perfectă şi săţioasă pe care vă recomand să o încercaţi. Am descoperit apoi şi versiunea dulce a sandvişului, aromat cu ghimbir şi scorţişoară, unde şunca a fost înlocuită cu felii de banane, caşcavalul de lapte condensat iar dulceaţa e temperată de puţină sare grunjoasă. Cred că ar merge şi nişte Nutella pe undeva, dar vă las pe voi să descoperiţi combinaţia magică. Eu am servit sandvişul cu un smoothie de mure, adică banane, iaurt, mure îngheţate şi puţină miere mixate într-un blender.

Reţetă Croque Monsieur dulce

Croque Monsieur dulce

Timp de pregătire: 10 minutes

Porţii: 2

Ingrediente:

  • 4 felii pâine
  • 1 banană
  • 2 linguriţă lapte condensat îndulcit
  • 60g unt moale
  • puţină sare
  • puţină scorţişoară şi ghimbir măcinat

Preparare:

  1. Unge feliile de pâine cu unt, aşază câteva felii de banane pe una dinte felii, toarnă puţin lapte condensat, apoi presară condimentele şi sarea şi pune cealaltă felie de pâine peste.
  2. Pune sandvişurile la toaster sau fă-l pe o tigaie grill, apăsând bine cu o lingură de lemn să se rumenească puţin feliile de pâine.
  3. Serveşte sandvişul cald, cu smoothie-ul de mure. Enjoy!

La Carrefour au mure îngheţate cu 6-7 lei cutia de 200g. Eu luam câte una şi foloseam murele la smoothie. :)




Comentarii la acest articol

  • Chiar acum ma rasfat cu un smoothie de zmeura ;) Dar si de mure imi place la fel de mult! Se vede treaba ca-ti e bine acolo unde esti;) Te pup

    • E bine, nu am de ce sa ma plang. Mai povestesc in zilele ce urmeaza. Take care!

Comentează si tu

Read more:
Sare de mare, sare Himalaya sau sare de masă?

Am văzut că au apărut prin magazine râşniţe frumos ambalate cu sare de mare, deseori de 4-5 ori mai scumpe...

Close