Sunday breakfast: burgers pentru micul-dejun

Feb 13, 2012
Bogdan

Nu, nu m-a lovit pofta burgerilor, dar ştiţi că îmi place să încerc de fiecare dată ceva nou la micul dejun de weekend. De data asta, a fost rândul unor burgeri dar nu cu chiftele. Am băgat într-o chiflă crocantă dată puţin cu unt, un ou prăjit, o bucată de bacon crocant şi câteva legume de prin frigider şi a ieşit un mic dejun săţios care îţi ţine de foame până după prânz. Combinat cu un smoothie cu migdale, e combinaţia perfectă pentru o dimineaţă de weekend.

Reţetă  breakfast burgers

Burgers pentru micul-dejun

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 10 minutes

Porţii: 2

Ingrediente:

  • 2 chifle
  • 2 bucăţi bacon
  • 2 ouă
  • câteva felii de roşii
  • rondele de ceapă roşie
  • frunze de salată
  • unt, sare, piper

Preparare:

  1. Prăjeşte feliile de bacon pe un grătar sau la cuptor, cu funcţia de grill.
  2. Încinge puţin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă şi prăjeşte ouăle pe ambele părţi.
  3. Taie chiflele transversal şi unge-le cu puţin unt, apoi rumeneşte-le pe grill în care ai prăjit baconul sau la toaster.
  4. Montează burgerul - frunze de salată, baconul, oul, feliile de roşii şi ceapă. Adaugă sare, piper, eventual ketchup şi muştar după gust. Enjoy!

Note/observaţii:

Poţi pune în burger şi felii de ciuperci perpelite în tigaie, felii de castraveciori acri sau de caşcaval.




Comentarii la acest articol

  • Arata bine , merita sa il incerc !

  • Acum ca am ajuns pe taramuri americane, cu siguranta am sa incerc sa fac acest burger! Sa invete si americanii astia cum se mananca sanatos!

    • Uuuh, ai ajuns deja? Sper ca te-ai acomodat cu bine. Nu stiu cat de mult pot americanii sa invete despre mancarea sanatoasa, ca au deja obiceiurile si viciile lor, pe care sper tu sa nu le prinzi :)

Comentează si tu

Read more:
Fasole galbenă cu usturoi și bacon

Ce să fac cu o porție sănătoasă de fasole galbenă într-o după-amiază lenesă? Cum nu-mi stă în caracter o mâncare...

Close