Sufleuri de zmeură şi mure

Mar 4, 2011
Bogdan

După prima experienţă tare plăcută cu un sufleu de ciocolată, am zis că trebuie să mai încerc nişte variaţiuni pe aceeaşi temă – adică un ingredient principal combinat cu nişte albuşuri de ou şi copt până nu mai are loc în forme. Deşi nu e sezonul, în hypermarket-uri am găsit zmeură şi mure îngheţate rapid şi cu formă şi gust intacte. Cu fructele de pădure în stoc, am purces la sufleurile colorate. Rezultatul a fost ca la carte, dar, sincer să fiu, nu m-am dat în vânt după acest tip de sufleuri. Parcă fructele de pădure merg cel mai bine mâncate pe o tartă cu cremă de vanilie sau simple.

Reţetă sufleuri de zmeură şi mure

sufleu zmeura mure


Sufleuri de zmeură şi mure

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 15 minutes

Porţii: 4

Ingrediente:

  • 100 grame zmeură
  • 100 grame mure
  • 2-3 linguriţe unt
  • 4 albuşuri
  • 50 grame zahăr

Preparare:

  1. Încălzeşte cuptorul la 200C/treapta medie. Unge formele de sufleu cu puţin unt şi pune-le la frigider.
  2. Într-un blender, pasează fructele separat, trece-le printr-o sită să scapi de sminţe şi pune-şe în câte un castron cu câte o lingură de zahăr (dacă-l vrei mai dulce).
  3. Bate albuşurile până devin o spumă moale. Adaugă 3-4 linguri de zahăr treptat, până spuma se întăreşte şi rămâne pe tel. Amestecă jumătate din spumă cu mure şi jumătate cu zmeură până nu se mai văd dungi albe de la albuş.
  4. Toarnă amestecul în forme, dar nu până la vârf ca să aibă loc să crească.
  5. Pune sufleurile la cuptor 8-10 minute, destul timp cât să crească şi să se rumenească uşor. Enjoy!

sufleu zmeura, sufleu mureComentează si tu

Read more:
Pate de ton provençal

Se întâmplă o chestie ciudată de fiecare dată când mă aprovizionez cu cantităţi mai mari de ingrediente. Dacă iau prea...

Close