Stroganoff de pui cu paprika afumată

Apr 6, 2012
Bogdan

De când am fost în iarnă în Budapesta, m-am ales cu o nouă obsesie, anume cea pentru paprika afumată.  Am folosit-o deseori în ultimele săptămâni la aripioare, carne făcută pe grătar sau pe cartofi copţi. E dulceagă, cu un miros şi gust intens de afumatură care se potriveşte de minune cam la orice tip de carne. Iar punctul culminant al obsesiei cu paprika asta a fost o reţetă de-a lui Ramsay peste care am dat întâmplător zilele trecute. Deşi are acelaşi nume ca stroganoffu’ de vită, mie varianta asta mi-a plăcut mai mult – aromele au fost mai plăcute iar sosul atât de gustos încât am curăţat farfuria cu câteva bucăţi de pâine. Iar dacă vreţi să vă adaugaţi paprika afumată în raftul cu mirodenii, o găsiţi la Magazinul de Mirodenii împreună cu zeci de alte condimente. E poate unul dintre cele mai bune preparate cu pui care mi-au ieşit din bucătărie şi sunt convins că vă va plăcea şi vouă!

Reţetă stroganoff de pui cu paprika afumată

Stroganoff de pui cu paprika afumată

Timp de pregătire: 15 minutes

Timp de gătire: 15 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 1 piept de pui fără piele
  • 2-3 linguriţe paprika afumată
  • 2 ardei graşi
  • 1 cană ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1/2 cană supă legume
  • 1/4 cană vin alb
  • 1 linguriţe pătrunjel tocat
  • 3 linguri smântână
  • o mână de mazăre tânără (eu nu am avut)
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Preparare:

  1. Taie ceapa peştişori, ardeii fâşii iar ciupercile feliuţe.
  2. Taie puiul fâşii şi condimentează-l cu sare, piper şi paprika afumată din belşug.
  3. Încălzeşte puţin ulei de măsline şi sotează fâşiile până se rumenesc uşor pe ambele părţi. Scoate-le apoi din tigaie şi lasă-le să se odihnească.
  4. În aceeaşi tigaie în care ai preparat puiul, sotează ceapa, ardeii şi ciupercile până se înmoaie uşor. Adaugă vin, lasă sosul să scadă la jumătate şi râcâie cu lingura bucăţile caramelizate de pui de pe pereţii tigăii, apoi supa şi mazărea, dacă foloseşti.
  5. După ce sosul a scăzut, stinge focul şi adaugă smântâna şi pătrunjelul tocat.
  6. Serveşte cu orez, spätzle sau simplu. Enjoy!



Comentează si tu

Read more:
Năut copt cu paprika şi usturoi & chipsuri la cuptor

Scurta vacanţă de Paşte s-a terminat şi a fost înlocuită de o uşoară astenie care mă ţine departe de bucătărie....

Close