Souvlaki de pui cu tzatziki

Sep 2, 2011
Bogdan

Mâncarea grecească e unul dintre lucrurile acelea de care nu ai zice că e spectaculoasă, dar care te cucereşte prin simplitate şi prospeţime. La fel ca o roşie coaptă în mijlocul verii sau o felie de pepene roşu tocmai scoasă din frigider. Iar după o vacanţă perfectă în Grecia, m-aş întoarce cât mai des la bunătăţile elene. Vinetele cu feta şi oregano, souvlaki-ul şi o bougatsa cu vanilie ar face o seară grecească perfectă acasă.

Reţetă souvlaki de pui cu tzatziki


Ingrediente:
Pentru souvlaki:
– 2 bucăţi piept de pui, pentru 4-6 frigărui
– 1/2 lămâie
– 2 linguriţe oregano uscat
– 1 linguriţă paprika
– sare, piper, ulei de măsline virgin
– roşii, castraveţi, ceapă roşie pentru servit
Pentru tzatziki:
– 1 castravete lung
– 2 cutii de iaurt grecesc
– 2 căţei usturoi pisați
– suc de la jumătate de lămâie
– 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin
– 2 linguriţe mărar tocat
– 1 linguriţă mentă tocată
– sare piper

Preparare:
Pregăteşte tzatziki-ul conform instrucţiunilor de aici şi pune-l la frigider până sunt gata frigăruile.

Taie puiul cubuleţe şi unge-le cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Presară apoi sare, piper, oregano şi paprika şi masează carnea să intre bine condimentele. Pune cubuleţele de carne pe frigărui şi rumeneşte-le pe grătarul încins cam 5 minute pe fiecare parte.

Grecii îl servesc pe o farfurie cu cartofi, pită, salată şi tzatziki. Eu am lăsat carbohidraţii deoparte şi am servit frigăruile cu o salată mică, dar cred că ar fi mers tare bine cu nişte cartofi wedges. Enjoy!



Comentează si tu

Read more:
Înghețată de cocos cu piersici la grătar

Nu cred ca aș putea refuza vreodată cocosul, în orice formă mi-ar fi oferit. De data asta, am avut o...

Close