Sos tzatziki pe cartofi la cuptor

Ce bine o duc grecii – program de bugetari, siesta, soare tot anul, plaje şi multă mâncare bună. Iar elementul cel mai important care face mâncarea să alunece bine e sosul tzatziki. Aşa că având poftă de cartofi şi fiindu-mi dor de Grecia, am purces la cumpărarea câtorva ingrediente simple care fac sosul ăsta aşa bun. Tzatziki-ul a mers perfect pe nişte cartofi albi, dar şi cartofi dulci mai sănătoşi făcuţi la cuptor în puţin ulei.

Reţetă sos tzatziki


Sos tzatziki pe cartofi la cuptor

Ingrediente:

  • 1 castravete lung
  • 2 cutii de iaurt grecesc
  • 2 căţei usturoi pisați
  • suc de la jumătate de lămâie
  • 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguriţe mărar tocat
  • 1 linguriţă mentă tocată
  • sare piper

Preparare:

  1. Curăţă castravetele de coajă şi trece-l prin răzătoarea cu ochiuri mai mari. Stoarce bine castravetele de suc şi pune-l în iaurtul grecesc, adăugând sare, piper, usturoi, mărar, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.
  2. Cartofii nu îi prăjesc de obicei, ci îi bag la cuptor. Deși durează puțin mai mult, au timp să se rumenească pe exterior și să rămână moi în interior fără a sta într-o baie de ulei. Pregătirea e simplă - scurgi bine cartofii tăiaţi cuburi și îi pui pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei de măsline.
  3. Am testat cu mai multe tăvi și temperaturi. Cei mai buni cartofi copți se fac într-o tavă de iena, în mijlocul cuptorului, la foc mediu.

AE4484WRV28F



Comentează si tu

Read more:
Dulceaţă de lime, lămâie şi ghimbir

Îmi place lime-ul la nebunie şi, după tarta cu lime, tot voiam să-l încerc şi în alte reţete. Am găsit...

Close