Sorbet de căpşuni şi pepene galben

Vine vara aşa că până îşi întră în drepuri în totalitate, mă voi mulţumi cu pepeni galbeni din Grecia care, deşi nu au gustul celor româneşti, au o aromă sesizabilă. Adaugăm căpşuni, puţin alcool şi obţinem cam cea mai uşoară şi lejeră îngheţată pe care o poţi mânca în zilele astea toride. Partea bună e că poate fi făcută şi fără maşină de îngheţată.

Reţetă sorbet de căpşuni şi pepene galben


Ingrediente:
– un pepene galben mediu
– 500 grame căpşuni
– câteva linguri de vodcă sau rom (opţional)
– miere sau sirop de agave (opţional)

Preparare:
Spală căpşuni, curăţă-i de codiţe şi curăţă pepenele de coajă şi taie-l cubuleţe. Pune totul în robotul de bucătărie până devine o spumă densă, adaugând, dacă foloseşti, alcool sau miere ori sirop. Poţi folosi la fel de bine şi blederul vertical. Pune spuma de fructe într-un vas de plastic, la congelator.

Alcoolul adăugat în îngheţată va previne formarea cristalelor de zahăr. Mestecă din 30 în 30 minute pentru următoarele 2 ore dacă vrei o consistenţă uniformă şi nu foloseşti alcool. Enjoy!
Comentarii la acest articol

  • Yummmy rau !!! Iti reamintesc de Provocarea lunii Iunie Dulce Ro… poate incropesti ceva cu cirese si menta.. si ne bucuri cu prezenta ta.. http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie.html.
    O zi faina..

    • Antonina, particip numai ca vreau cu ceva mai interesant decat un crumble :) Sa vedem ce iese

  • La Ikea au scos niste forme de plastic speciale pentru facut inghetata acasa. Sunt 6 suporturi pentru inghetata pe bat. Bagi orice compozitie, congelezi si iti ies 6 inghetate home made :) Aaa…si costa vreo 10 lei toate 6.

    • Mersi de pont. Chiar o sa iau un set cand mai trec pe acolo. Ori un set, ori o o ustensila din aceea pentru facut cupe

  • […] cu zahăr Bogdan- cu pepene galben și căpșune Andreea- cu rubarbă și căpșune Isabele- rubarbă și căpșune Cerasela- banane și căpșune […]

Comentează si tu

Read more:
supa de pui thai
Supa de pui tailandeză

Prima mea întâlnire cu mâncarea tailandeză a fost acum câteva luni, când o colegă mi-a povestit despre un mic restaurant...

Close