Somon marinat în miere şi mustar, la cuptor

Apr 12, 2011
Bogdan

Nu-i bine să mergi la cumpărături imediat după ce ai luat salariul. La fel de adevărat e că nu ar trebui să faci cumpărături când ţi-e foame. Să nu mai vorbim de faptul că ar trebui să eviţi hypermarket-urile de vineri seara până duminică, pentru că atunci de înghesuie tot românul. Neţinând cont de niciuna dintre zicale, m-am întors glorios din Carrefour cu două bucăţi mari de somon şi 1kg de midii, pe lânga altele. Iar de data asta, am vrut să fac somonul diferit faţă de metoda clasică (frecat cu ulei de măsline şi băgat la cuptor), aşa că am găsit o reţetă de marinată pentru somon perfectă.

Reţetă somon la cuptor cu miere şi mustar


Ingrediente:
– 2 bucăţi file somon
– 3 linguri muştar (clasic şi/sau boabe)
– 3 linguri miere
– 1 lingură sos soia
– o lămâie
– 2 linguri ulei măsline

Preparare:
Combină mierea, muştarul, sosul de soia, zeama de la o lămâie şi uleiul de măsline virgin cu un tel într-un castron. Nu ne trebuie sare fiindcă sosul de soia are destulă. Adaugă bucăţile de somon, având grijă să fie acoperit de sos. Lasă somonul la marinat în frigider cel puţin o oră şi apoi pune-l într-un vas de iena, împreună cu sosul în care a stat şi bagă-l la cuptor pentru aprox. 20 minute la temperatura medie spre mare, aprox. 200C. În funcţie de cuptor, e posibil să trebuiască să întorci somonul pe partea cealalată după 10 minute.

Noi l-am servit cu o garnitură de broccoli, făcut sote în puţin unt. Am pus câteva linguri din marinată peste somon pentru o aromă mai bogată.




Comentarii la acest articol

  • Interesanta idee. Cred ca intra si asta pe the to do list. Mai ales ca somonul e unul dintre the favorite things out there.

    Noi tocmai am mancat o supa de mustar (inca n-am postat-o). :)

    Congrats :)

    • Supa de mustar? :)) Eu mi-am pus ochii pe acel pui cu cafea :)

  • Merita, sa stii.

    Eu tocmai imi clatesc ochii cu ce-ai mai pus in ultima vreme – Supa de rosii si puiul cu crusta se adauga la to do list :) Tre sa ne apucam cat de curand.

    Chestia cu lista de chestii pe care avem de gand sa le facem e ca se imputineaza cu unul-doua entry-uri pe zi (in functie de cat timp avem) dar se imbogateste cu 5-6… :))

    Anyway, ne place ce vedem aici :)

    Bisous :)

    • Miriam, ma bucur ca te-am inspirat. Pana la urma asta e scopul blogului. Te mai astept aici cu impresii si-ti recomand sa incerci si niste dulciuri :)

  • Si pe mine m-ai inspirat, desi recunosc ca nu sunt deloc o “specialista” in bucatarie. Citindu-ti “profilul” m-ai convins insa ca trebuie sa citesc si retetele :). Te-ai gandit sa asortezi un vin la propunerile tale culinare? Am sa incerc asta seara somonul de mai sus cu un Puligny Montrachet 2004. Din ce stiu despre vin si din ceea ce citesc despre somon ar parea sa mearga. Te anunt :)

    • De obicei, nu beau vin zilnic, asa ca nu sunt foarte informat in acest sens. Cum a fost cu vinul, a mers bine?

  • La ce temperatura trebuie tinut la cuptor?

    • Laura, 200C ar trebui sa fie suficient. Spor!

      • Multumesc. Maine il fac. Sper sa iasa bine

        • vreau sa va spun ca am facut aseara aceasta reteta si a iesit delicioasa…mi-a parut rau ca am facut doar 2 portii

          • Laura, ma bucur ca ti-a placut. Mai sunt destule retete pe care te invit sa le incerci. Spor la bucatareli!

Comentează si tu

Read more:
Frozen yogurt de lychee

De când am vizitat o anumită tavernă grecească din Centrul Vechi al capitalei, mi-a rămas gândul la un iaurt foarte...

Close