Şniţel vienez gratinat

Apr 23, 2012
Bogdan

Nu am fost mare fan şniţel până acum câteva luni. O bucată de pui în pesmet sau ou friptă nu e ideea mea de rafinament culinar şi evitam tipul ăsta de preparat pe unde mergeam. Asta până să ajung la Vienna şi să gust cel mai faimos şniţel, cel vienez, unul total diferit faţă de cele cu care eram obişnuit eu. Super crocant, foarte subţire şi cu o aromă de unt cafeniu, şniţelul vienez e probabil unul dintre cele mai bune junk foods pe care le poţi mânca. Cu aceste amintiri, am repetat şi eu reţeta, făcând şniţelul şi la tigaie, şi în cuptor. Mai jos, detalii despre experienţă şi singura reţetă de care vei avea nevoie pentru un şniţel perfect.

Reţetă şniţel vienez

Şniţel de pui vienez

Timp de pregătire: 15 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 3-4

Ingrediente:

  • 4 bucăţi piept de pui (sau cotlete de viţel ori porc)
  • 1/4 cană făină
  • 2 ouă
  • 1 cană pesmet
  • sare
  • 4-5 linguri ulei vegetal (de măsline în cazul meu)
  • 4-5 linguri mozzarella rasă (opţional)
  • 1 lămâie
  • 3-4 linguri unt

Preparare:

  1. Pentru a nu face mizerie, pune pieptul de pui între două folii de plastic şi bate-l cu un ciocan de şniţele sau fundul unei tigăi. Fileurile ar trebui sa aibă aproximativ 1cm grosime.
  2. Pregăteşte 3 farfurii: una adâncă în care baţi cele 2 ouă, una întinsă cu făina şi 1/2 linguriţă sare şi alta cu pesmetul.
  3. Trece pieptul prin făină, scutură, prin ou, pesmet, ou şi iar pesmet. Nu trebuie să apeşi pe file, pesmetul ar trebui să se lipească singur de carne. Repetă procesul pentru toate bucăţile de pui.
  4. Încălzeşte o tigaie antiaderentă, adaugă 1 lingură de unt, lasă-l să se rumenească uşor, apoi uleiul de măsline. Când uleiul s-a încălzit, adaugă şniţelul şi prăjeşte-l 3-4 minute pe fiecare parte.
  5. Dacă-l vrei gratinat, presară mozzarella peste sniţelul când e gata şi pune-l 1 minut sus în cuptor pe funcţia de grill.
  6. Serveşte şniţelul cu o bucată de lămâie şi garnitura ta preferată (în cazul meu, fasole verde cu usturoi). Enjoy!

Note/observaţii:

Am încercat şniţel la tigaie dar şi la cuptor. Cel la cuptor a fost mai crocant, n-a avut nevoie de prea mult efort, dar a ieşit mai uscat din lipsa uleiului. Vă recomand să încercaţi cu încredere varianta în tigaie pentru un şniţel vienez autentic.




Comentarii la acest articol

  • snitelul meu preferat :)

    • Acum si al meu :D

  • Dom’le, de cîte ori citesc titlul articolului, mie îmi iese în cap… “Şniţel vienez gratuit”
    Mare belea cu pofta asta.

    • Bine ar fi un snitel gratuit :D Dar in lipsa lui, mai bine te pui la facut un snitel ca sa treaca pofta!

Comentează si tu

Read more:
Urări calde şi deserturi de sărbători!

Anul acesta sărbătorile m-au luat puţin prin surprindere, aşa că nu am apucat să gătesc. Am însă câteva preparate tematice,...

Close