Şniţel din piept de curcan cu lămâie

Mar 27, 2011
Bogdan

Carnea de curcan, deşi mai sănătoasă şi mai slabă decât cea de pui, este deseori mai greu de gătit. Şi cum încă nu m-am familiarizat prea bine cu pasărea asta, am zis să încep cu ceva simplu şi rapid. Sniţelul se face repejor, are un gust relativ universal şi poate fi făcut şi fără exces de ulei. Aşadar, iată o reţetă de sniţel din piept de curcan cu puţină lămâie pentru o aromă discretă.

Reţetă sniţel din piept de curcan

Ingrediente:
– 500 grame piept de curcan (aproximativ 2 porţii)
– coajă rasă de la o lămâie
– 1 ou
– 1 căţel usturoi pisat
– 100 grame făină
– 200 grame pesmet
– sare, piper

Preparare:
Bate oul cu 2 linguri de apă şi pune-l deoparte. Secţionează pieptul de pui şi bate-l cu ciocanul de sniţele. Pune sare şi piper, coajă de lămâie şi puţin usturoi peste ele.

Trece fileurile de curcan prin făină, ou şi apoi pesmet. Le punem în cuptor, pe o tavă cu hârtie de copt şi le scoatem când se rumenesc. Le putem prăji şi într-o tigaie de teflon cu puţin ulei.

Şniţelele le alăturăm unei salate pentru că a le combinacu cartofi nu-i chiar indicat. Enjoy!



Comentează si tu

Read more:
Ficăţei la cuptor cu condimente şi vin

Nu eram mare fan al ficăţeilor probabil pentru că i-am mâncat numai uscaţi şi fără gust (să nu-i spuneţi mamei...

Close