Smoothie cald de gutuie cu scorţişoară

Feb 3, 2012
Bogdan

Iarna se încăpăţânează să mai rămână pe la noi şi odată cu constatarea asta, îmi suflu nasul cu gândul la o ciorbă caldă (de usturoi?), un ceai fierbinte şi o plapumă pufoasă. Până găsesc cum să am toate astea fără să mă ridic de pe scaun, vă povestesc puţin despre un gust nou descoperit de mine, căruia nu îi place de obicei gutuia. Şi prin nu-mi place, mă refer la textură şi la dificultatea cu care se mănâncă. Este varianta de iarnă a unui smoothie, un piure cald de gutuie, cu aroma iernatică de scorţişoară şi câteva felii de mere. Se face rapid şi merge perfect pe ninsoarea asta capricioasă. Cu ocazia asta, vă prezint un nou format pentru reţete, care să facă mai uşor salvarea şi imprimarea lor. Sper să vă fie de folos!

Reţetă smoothie cald de gutuie cu scorţişoară


Băutură caldă cu gutuie şi scorţişoară

Ingrediente:

  • 1-2 gutui
  • 1 măr
  • apă
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 cardamom verde măcinat

Preparare:

  1. Pune o oală de apă la fiert şi în paralel curăţă gutuia şi jumătate de măr de seminţe şi coajă.
  2. Pune bucăţile de gutuie şi măr în apa clocotindă şi lasă-le câteva minute la fiert.
  3. Când fructele s-au înmuiat, scoate-le din apă, lasă-le să se răcească puţin şi pasează-le într-un blender cu scorţişoară, cardamom, adăugând apă până obţii consistenţa unui smoothie.
  4. Transferă piureul rezultat într-un pahar, presară scorţişoară după gust şi câteva felii de măr tăiate subţire. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Unde se poate cumpara cardamom in Bucuresti?
    Multumesc.

  • Gutuie+mar+scortisoara…..trebuie sa fie tare buna

  • ..Ai un blog uimitor! De cateva ore bune stau aici, studiez, notez si imi imaginez ce bune o sa iasa aceste mancaruri sanatoase si deserturi nescarboase (i.e. fara crema grea). ;p Multumesc pt noul format al retetelor- usor de printat. E de maare ajutor!
    Aa.. o intrebare, daca se poate: Oare sunt sanatoase mancarurile pt care trebuie sa calesti chestii? Eu tot incerc sa evit calitul si prajitul, dar parca nu prea gasesc destule retete care sa para a fi bune. (sunt novice in ale gatitului..)

    • Iunielle, iti multumesc tare mult pentru mesaj. Mereu incerc sa fac mancare dupa care sa te simti bine, care sa-ti dea energie si vitalitate, si ma bucur ca e pe gustul tau.
      Eu mereu calesc legumele sau carnea in ulei de masline extravirgin. Atat timp cat tigaia nu este fierbinte si uleiul nu fumega, isi pastreaza toti nutrientii. Uleiul de masline are multe beneficii si nu are de ce sa fie nesanatos atat timp cat nu exagerezi. Poti folosi orice ulei de calitate in cantitati mici si daca ai indoieli, Google always helps :)
      Spor la gatit si te astept cu impresii sau feedback!

Comentează si tu

Read more:
Note din Haga, ep. 6 – Filet Americain

Dacă o să prindeţi vreodată un prânz în Olanda într-o zi a săptămânii, o să vedeţi grupuri de olandeză care...

Close