Shaorma cu sos de iaurt si tahini

Dec 17, 2012
Bogdan

Drumurile fiecărui bucureştean înfometat, în special când se crapă de ziuă, duc negreşit către o shaormerie. E departe de-a fi o masă sănătoasă, dar după o noapte lungă, o lipie umplută cu carne de pui râcâită, ceapă crudă din care se scurg nişte sosuri grase are un farmec aparte. Mie-mi scapă acel farmec, nu am fost niciodată fan shaorma, cel puţin nu cea bucureşteană. Mă păstrez până ajung să mănânc una de la sursă (Istanbul, I’m coming!) am zis să fac una de casă. Iar shaorma de mai jos are frunze crocante de salată, bucăţi suculente de piept de pui, ardei roşu, ceapă verde pentru aromă şi două sosuri care se completează perfect. Încercaţi reţeta până vin cu inspiraţie şi nişte arome orientale când vizitez turcii luna viitoare!

Reţetă shaorma cu sos de iaurt şi tahini

shaorma de casa

Shaorma cu sos de iaurt si tahini

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 10 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 1 piept de pui (500g)
  • 3-4 lipii
  • 300g mix frunze de salată
  • 1 ardei gras
  • ketchup
  • 100ml iaurt
  • 2 linguri mix condimente pentru shaorma
  • 1 lingură tahini
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 2-3 fire ceapă verde
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Preparare:

  1. Pentru sosul de iaurt, amestecă iaurtul cu tahini, zeama de lămâie şi pătrunjelul, condimentează cu sare şi piper după gust şi pune-l la frigider.
  2. Taie pieptul de pui file, stropeşte-l cu puţin ulei de măsline şi presară puţin din mixul de condimente pentru shaorma pe ambele părţi. Găteşte-l la grătar sau în tigaie, cam 6-8 minute pe ambele părţi, apoi pune-l deoparte.
  3. Stropeşte frunzele de salată cu puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper. Taie ardeiul gras feliuţe şi ceapa rondele..
  4. Rumeneşte lipiile într-o tigaie pe ambele părţi. Pregăteşte shaorma punând frunze de salată, bucăţi de piept de pui la grătar, felii de ardei gras, rondele de ceapă verde şi cele două sosuri. Enjoy!

shaorma sanatoasa de casa

Foto de Andrei Chiş



Comentarii la acest articol

  • Nici eu nu sunt fanul shaormelor de la noi, dar una facuta in casa este perfecta!
    Sarbatori fericite!

  • Adevarata shaorma cu de toate :))

  • Tocmai ce am cumparat tahini, mi-a trebuit la hummus si acum nu mai stiam ce sa mai fac cu ce mi-a ramas. Acum stiu..ma apuc de facut Shaorma. Bun asa!

Comentează si tu

Read more:
Magazinul Gala Food şi Piaţa Floreasca

Au început să apară din ce în ce mai multe magazine cu produse internaţionale şi asta nu poate decât să...

Close