Seminţe pentru grădina de vară

Feb 17, 2012
Bogdan

V-am spus acum ceva timp că una dintre rezoluţiile mele pentru 2012 este să am o grădina de verdeţuri din care să mă aprovizionez ori de câte ori am nevoie. Ei bine, m-am ţinut de cuvânt şi zilele trecute am comandat mai mult de o duzină de seminţe de pe Amazon. Asta după o cercetare amănunţită printre site-urile de profil, unde am văzut că multe nu livrează la noi în ţară şi a trebuit să mă rezum la oferta de pe Amazon. Ofertă care, între noi fie vorba, e destul de bogată dar vine de la mai mulţi furnizori ceea ce înseamnă taxă de livrare pentru fiecare furnizor.

Până la urmă am ales seminţele de la un singur furnizor, anume Haddons şi am comandat aproape 20 de seminţe de fructe, legume şi ierburi. Din oferta de ierburi am ales levănţică, rozmarin, cimbru, busuioc italian şi busuioc lămâie. Mi-ar fi plăcut mult şi cimbru lămâios, dar nu am găsit. Comanda de legume a inclus sparanghel, castravete lămâios (da, am o obsesie cu aroma de lămâie), mangold sau chard (o specie de sfeclă de la care se consumă frunzele şi tulpinile), broccoli, roşii galbene, albe şi Roma precum şi zucchini. In final, la fructe n-am găsit o ofertă prea bogată, aşa că am ales doar nişte căpşuni albi-gălbui, rubarbă şi cireşe de pământ (Physalis).

Seminţele au venit şi aşteaptă într-un loc întunecat zilele calde, când le vom planta în grădina de la ţară. Până atunci, am timp destul să mă documentez cum se cultivă fiecare. Vă ţin la curent cu progresul grădinii, poate vă inspiră să vă faceţi şi voi o mică grădină. Cam aşa arată pliculeţele cu seminţe:
Comentarii la acest articol

  • Spor la gradinarit, sa ne tii la curent cu evolutia lor. Ai ales firma asta ptr ca-s mai speciale semintele, organice, ceva?

    • Anca, am ales-o ca aveau cel mai mare sortiment de pe Amazon si review-uri bune de la clienti. Ramane de vazut daca alegerea a fost inspirata, insa nu prea erau multi vanzatori de unde sa aleg :)

  • Hello, sa stii ca o sa-mi iau si eu de pe la ei. Eu comandam cu o colega de prin UK. Bune semintele dar aici vad sortiment mai mare. Spor la gradinarit. Eu trebuie sa gasesc o modalitate sa-mi feresc culturile de hoarda de porumbei de la bloc. :)

    • Eu m-am gandit ca la bloc nu sunt cele mai bune conditii pentru o gradina, asa ca le plantez la tara. Anul trecut am facut acelasi lucru, insa la o scara mai mica si au iesit in mare parte toate. Spor si tie! :)

  • Foarte frumos ! :)

Comentează si tu

Read more:
Mango cheesecake
Cheesecake cu mango

Având în vedere că ţin foarte mult la stilul meu de viaţă sănătos, imediat ce am ajuns pe meleaguri olandeze,...

Close