Scorţişoară de Ceylon

Până acum câteva luni, credeam că există un singur tip de scorţişoară, cea care se găseşte în orice magazin sub formă de praf sau beţişoare. Ei recent am aflat că scorţişoara noastră cea de toate zilele, cu numele de Cassia cinnamon, e doar varianta cea mai răspândită din mai multe specii de scorţişoară, provedind dintr-un copac care creşte în Asia, America de Sud şi Africa de Nord. Zilele trecute am primit o mică mostră din ce s-a dovedit a fi scorţişoară de Ceylon adusă chiar de la sursă, din Sri Lanka. Care sunt diferenţele dintre cele două, vă întrebaţi?

Cassia, scorţişoara clasică, are o aromă intensă pe care o cunoaştem cu toţii, uneori eclipsând alte mirodenii. Rămâne totuşi de bază pentru multe deserturi, ca tartele cu mere sau batoanele musli.

Scorţişoara de Ceylon are o aromă foarte diferită de sora mai populară, una mai dulce, mai complexă, cu note de citrice. Are un parfum fin, care aduce aminte de nucşoară. şi o textură mai moale. Dacă n-ar fi forma lor, aş zice că sunt condimente diferite. N-am avut încă ocazia să o folosesc, dar îşi va aduce cât de curând contribuţia la un desert delicios. Până atunci iată mirodenia în cauză

Din păcate, nu am văzut nicăieri la noi scorţişoară de Ceylon, dar sper să se găsească în viitorul apropiat, pe măsură ce se deschid mai multe magazine de specialitate.
Comentarii la acest articol

 • Eu tot astept magazine cu mirodenii de calitate, sa nu mai alerg prin alte tari dupa mirodenii pentru a reveni cu valize de spices acasa :)

  • Daca gasesti pe undeva in afara de Ki-life si Bacanie, share with us :)

 • Asta, poate?

  http://www.pastaidevanilie.ro

  Nu am luat niciodata de la ei…eu pe aici am vazut scortisoara macinata de Ceylon de la Vahiné, niste producatori de produse pentru prajiturit…

  • Majoritatea bloggerilor culinari am vazut ca isi fac aprovizionarea de la ei. Am luat si eu o data si chiar sunt ok. Asa ca purcede cu incredere :)

 • Va multumesc din suflet , pentru aceasta pretioasa informatie . Stiam ca exista scortisoara si atat . Folosesc de mult timp scotisoara , dar nu am stiut ca scortisoara chinezesca este toxica. De unde as putea cumpara scortisoara de Ceylon , ca as dori sa cumpar pentru tratament contra colesterolului . Va multumesc si va felicit pentru aceasta postare .

  • Incercati pe pastaidevanilie.ro sau magazinuldecondimente.ro

Comentează si tu

Read more:
Chicken Parmigiano cu sos Marinara

Reţeta a fost creată în cadrul concursului de reţete Mega Image pe care îl jurizez şi la care vă invit...

Close