Scaloppini de viţel cu sos de capere

Feb 24, 2012
Bogdan

Pentru postul de astăzi, vom face un mic exerciţiu de imaginaţie. Mai exact, va trebui să vă imaginaţi că în locul măslinelor verzi din imagini, avem capere. Facem asta pentru că, exact atunci când îţi trebuie cel mai mult, ingredientul acela pe care l-ai ochit şi ai uitat dintr-un motiv sau altul să-l cumperi, a dispărut. Am înlocuit caperele cu măsline, dar tot vreau să repet reţeta odată şi cu capere, că până atunci nu sunt mulţumit. Trecând peste detalii, reţeta de mai jos se face rapid şi are un gust nemaipomenit de proaspăt, cu arome care te duc cu gândul la ţara în formă de cizmă. Toate ingredientele se combină perfect, dând un preparat lejer, gustos, cu gusturi ce se completează perfect. Aşadar, adaugaţi reţeta pe lista de to-do, pentru atunci când găseşti nişte carne proaspătă de viţel şi vreţi să-i faceţi cinste.

Reţetă scaloppini de viţel cu sos de capere

Scaloppini de viţel cu sos de capere

Timp de pregătire: 15 minutes

Timp de gătire: 15 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 700g-1kg muşchi viţel
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri capere/felii de măsline verzi
  • 2 cepe medii, tocate
  • 1/4 cană vin alb
  • câteva linguri de făină
  • sare, piper

Preparare:

  1. Taie carnea de viţel cuburi.
  2. Combină făina, sarea şi piperul pe o farfurie întinsă. Îmbracă viţelul tăiat cubuleţe în făina şi scutură excesul.
  3. Încălzeşte uleiul de măsline şi 1 lingură unt într-o tigaie şi căleşte carnea cam 2 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte uşor. Transferă carnea pe o farfurie tapetată cu nişte prosoape de hârtie.
  4. În aceeaşi tigaie, completând cu ulei de măsline dacă mai este nevoie, căleşte ceapa 2-3 minute, apoi adaugă vinul pentru alte câteva minute, adunând cu o lingură de lemn resturile uşor arse de pe marginea tigăii.
  5. Ia tigaia de pe foc şi adaugă în sos caperele/măslinele verzi, coaja şi sucul de lămâie, pătrunjelul tocat şi, în final, carne.
  6. Serveşte cu doua felii de pâine rumenită cu puţin ulei de măsline, cartofi copţi sau orez integral. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Cu siguranta va fi adaugata pe lista to-do :)) mai ales ca imi place mult bucataria italiana!
    Duminica placuta!

    • Angela, o duminica placuta si tie. Spor la bucatareli! :)

  • Merita sa incerc !

  • arata foarte bine !
    si sincer sunt curioasa sa incerc capere cu carne de vitel, mai ales ca n-am apucat niciodata pana acum sa le combin pe cele 2.
    si… chiar dureaza atat de putin sa gatesti felul acesta ? :)

Comentează si tu

Read more:
Semifreddo cu praline a la Jamie Oliver

Semifreddo este un desert italian, care se traduce în semi-îngheţat, fiind un fel de spumă îngheţată compusă din cremă şi...

Close