Salată mediteraneană de ton

Jul 15, 2011
Bogdan

Deși nu am mâncat așa ceva în călătoriile mele prin Mediterană, rețeta asta mă duce cu gândul la un prânz leneș pe o terasă pe plajă. Până voi apuca să savurez ceva mediteranean pe o insulă exotică (nu mai e mult!) mă mulțumesc cu o salată bogată și gustoasă, perfectă pentru vară.

Rețetă salată mediteraneană de ton


Salată mediteraneană de ton

Timp de pregătire: 20 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 1 cutie ton, preferabil in apă
  • 1 cutie fasole roșie sau năut
  • 1 ardei graș roșu
  • 1 ceapă roșie mică
  • 4-5 linguri pătrunjel tocat
  • 2 linguri capere
  • 1 linguriță rozmarin tocat
  • zeamă de la o lămâie
  • 1 salată verde sau mix de salată
  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • sare, piper

Preparare:

  1. Scurge tonul și fasole sau năutul de suc.
  2. Toacă ardeiul roșu și ceapa și amestecă-le într-un castron cu pătrunjel, rozmarin, ton, fasole sau năut, capere.
  3. Adaugă puțină zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Pune totul la frigider pentru cel puțin o oră, să se pătrundă aromele.
  4. Înainte să servești, spală salata verde și rupe-o cu degetele. Îmbrac-o cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper.
  5. Împarte salata verde pe farfurii și pune deasupra amestecul de ton. Ies 2 porții de salată cu parfum mediteranean. Enjoy!



Comentează si tu

Read more:
Bloggerii şi deserturile lor preferate

După cum probabil ştiţi, am început să gătesc din pasiune pentru un desert (anume cheesecake-ul) iar majoritatea reţetelor de pe...

Close