Salată cu crab şi sparanghel

Eram in the mood pentru ceva exotic acum câteva săptămâni, aşa că în timp ce îmi făceam loc prin forfota de la piaţă, mi-a sărit în câmpul vizual un coş mare cu cleşti de crabi. Nu mai văzusem decât prin poze cleştii şi cum îmi place carnea de homar şi rac, mă gândeam că şi cea de crab ar fi la fel. Am luat 1 kilogram (5€, părea ieftin) şi m-am dus direct acasă încântat de prada din sacoşe.

Ceea ce nu ştiam şi au descoperit şi vecinii mei în acea zi e că carapacea crabului e a naibii de tare. Şi când zic tare, imaginaţi-vă ca de piatră. Trebuie spartă cu un făcăleţ sau cu un ciocan de şniţele şi când o faci, sar tot felul de sucuri pe tine şi pe masă. Şi în timp ce făceam asta, mă gândeam cu regret la momentul meu de inspiraţie maximă din piaţă şi înţelegeam de ce carnea asta se vinde de obicei la conservă – nu vrea nimeni să stea 30 minute să spargă câţiva cleşti şi să-i aleagă de carne. Lăsând asta la o parte, carnea a fost suculentă, fragedă iar rumenită în puţin unt, s-a combinat de minune cu sparanghelul verde şi câţiva muguri de ridiche uşor picanţi. Efortul a merit, am muncit pentru masa mea şi poate d-asta a fost salata atât de bună. Oricum, dacă vedeţi carne de crab prin magazinele în care vă faceţi cumpărăturile, vă recomand să o încercaţi măcar o dată.

Reţetă salată cu crab şi sparanghel

Salată cu crab şi sparanghel

Timp de pregătire: 30 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 1-2

Ingrediente:

 • 500g cleşti de crab
 • 1/2 mănunchi sparanghel verde (cam 300g)
 • 1 mână muguri de ridiche/ridichi
 • ulei de măsline
 • zeamă de lămâie
 • sare, piper

Preparare:

 1. Sparge cleştii de crab cu un ciocan de şniţele sau un făcăleţ şi alege carnea.
 2. Căleşte sparanghelul într-o lingură de ulei de măsline şi una de unt pentru 4-5 minute, până se rumeneşte uşor. Adaugă puţină zeamă de lămâie, sare, piper şi pune-l deoparte.
 3. În aceeaşi tigaie, căleşte în puţin unt carnea de crab până prinde o culoare alb-portocalie, 8-10 minute.
 4. Taie tulpinile de sparanghel pe jumătate, amestecă-le cu carnea de crab, mugurii sau feliile de ridiche. Ajustează condimentele, adaugă ulei de măsline sau zeamă de lămâie dacă mai e nevoie.
 5. Serveşte salata caldă. Enjoy!Comentează si tu

Read more:
1 an Passion4Cooking & Eletrolux

Pe la începutul verii, anul curent, luam şi eu parte la unul dintre cele mai faine evenimente din lumea PR-ului,...

Close