Salad wraps cu vită, ghimbir și chili

Sep 30, 2013
Bogdan

În primele zile de iarnă pe meleaguri olandeze am vrut să fac niște eu niște boeuf bourguignon cu carne de vită cumpărată de la măcelar. S-au ivit niște musafiri și a trebuit să mărim numărul de porții, adăugând niște carne cumpărată de la supermarket. Iar cu ocazia asta am observat o diferență surprinzătoare între cele două tipuri de carne de vită. Nu știu să vă explic de ce, dar carnea de la măcelar era de culoarea roșu-închis și puteai vedea fibrele iar cea de la magazin are o culoare rozaliu-mată, putând cu greu să distingi fibrele. După experiența asta, plus alte câteva ce implicau un piept de pui dubios de apos și o carne tocată de vită foarte grasă, am renunțat să mai iau carne din supermarket. Ori o iau de la magazine de specialitate ori o cumpăr bio și mă mulțumesc cu o porție mai mică, dar mai gustoasă. Less is more, right?

Rețeta de mai sus nu-i una proprie, ci e împrumutată de la maestrul Ramsay. Mă uitam la unul dintre serialele lui și, dintre toate rețetele de acolo, mi-a atras atenția asta. Are niște ingrediente pe care nu eu nu le folosesc de obicei în bucătărie, dar mi-a făcut așa poftă încât n-am putut să nu o încerc. Partea cea mai bună e că orice carne tocată ați avea la îndemână (grasă, bio, din magazin sau tocată acasă), îi veți scurge grăsimea și veți rămâne doar cu carnea crocantă aromată și ușor picantă. Am sărit peste vinegreta pe care o prepară el (parea puţin redundantă), dar aveţi link în reţetă dacă vreţi să o încercaţi. Am redus şi cantitatea de ardei iute, că voiam să-mi mai simt limba după masă şi am ajuns la ce vedeţi mai jos.

Rețetă salad wraps cu vită, ghimbir și chili

salad wraps cu vita


Salad wraps cu vită, ghimbir și chili

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 10 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 400g carne de vită (sau mix, porc-vită)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 bucată ghimbir, cât degetul mare
  • 1/2 chili roșu
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 linguriță sos de pește
  • coaja și sucul de la 1 lime
  • 3 fire ceapă verde
  • 2 bucăți de salată verde, spălate
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • sare, piper

Preparare:

  1. Curăță ghimbirul și usturoiul și toacă-le mărunt împreună cu ceapa și ardeiul chili.
  2. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și prăjește carnea tocată 5-7 minute, separând-o cu o lingură de lemn în bucăți mai mici, până se rumenește ușor și lasă grăsimea. Scoate-o din tigaie cu tot cu ulei și scurge-o într-o sită, apăsând bine să iasă toată grăsimea.
  3. Sterge tigaia cu un prosop de hârtie și încălzește uleiul de susan. Călește ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute 1 minut apoi adaugă zahărul brun, puțină sare și piper.
  4. Adaugă carnea de vită și sosul de pește, apoi lasă-l 2 minute să se evapore. Adaugă coaja și sucul de lime, apoi ceapa verde.
  5. Alege frunzele mai tari din centrul salatei și umple-le cu carnea de vită aromată. Servește cu un dressing ca cel de aici sau cu niște crudități (roșii cherry, bețișoare de castraveți sau morcovi). Enjoy!

barcute de salata cu vita




Comentarii la acest articol

  • sunt un pofticios declarat! multumesc pentru aceste retete minunate, le voi incerca sigur :)

Comentează si tu

Read more:
Limonadă cu sirop de cactus

La începutul aventurilor mele în bucătărie, am avut o mică obsesie pe care curiozitatea nu m-a lăsat să o uit....

Close