Saganaki cu creveţi

Nov 6, 2012
Bogdan

Am găsit acum câteva săptămâni prin zonă o brutărie genială cu bucătărie “la vedere” ce coc în fiecare zi vreo 10 sortimente de pâine, dintre care una cu seminţe de dovleac foarte bună şi una cu multă făină integrală. Exact genul de pâine pe care să o mănânci goală sau o înmoi bine într-un sos aromat şi o mănânci pe nerăsuflate. Cum am găsit deja pâinea perfectă, nu mai îmi lipsea decât sosul care să o completeze – unul dulce-acrişor, aromat cu ierburi parfumate şi completat perfect de nişte feta sărată. E o combinaţie genială şi cu creveţii lângă, chiar nu are ce să nu vă placă. :)

Reţetă saganaki de creveţi (creveţi în sos de roşii şi feta)


Saganaki cu creveţi

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Ingrediente:

  • 400g creveţi decorticaţi
  • 400g roşii bucăţi (din conservă)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 3 căţei usturoi
  • 1 lg. chili pudră/fulgi
  • 125 ml (1/2 cană) vin alb sec
  • 2 linguriţe cimbru
  • 1 frunză dafin
  • 60g feta
  • Pâine sau orez pentru servit

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 220C. Toacă ceapa şi căţeii de usturoi mărunt.
  2. Adaugă chili, roşiile bucăţi vinul alb şi ierburile şi lasă sosul să scaă cam 8-10 minute.
  3. Transferă sosul într-un vas de ceramică sau iena mic, fărâmiţează feta deasupra şi pune-l la cuptor pentru 15 minute.
  4. Scoate vasul din cuptor, pune creveţii deasupra sosului apăsând uşor şi mai coace-i pentru 5 minute.
  5. Serveşte saganaki cu pâine uşor rumenită sau orez. Enjoy!

Foto de Andrei Chiş



Comentarii la acest articol

  • Hai ca mi-ai facut o poft de zile mari cu reteta asta. Excelenta! Imi place

  • Am sa incerc reteta; n-am dubii ca rezultatul va fi altul decat linsul buzelor/bolului.
    Am, insa, o intrebare: incepi articolul cu o referire netransparenta la o brutarie deosebita.
    N-ai putea sa o numesti/localizezi?
    Painea cu adevarat buna, mai ales aici, in provincie, unde locuiesc, este… nu rara, ci lipsa. Vin relativ des in Bucuresti si … ma intereseaza.
    Daca este considerata publicitate si incalca regulile blogului, si un raspuns pe mail ar fi (mai mult decat) satisfacator.

    • Sorin, as putea sa o numesc, insa nu cred ca te-ar ajuta prea mult. Brutaria e in Haga :)

  • Ia spune-mi mie care-i brutaria, te rog! :) M-ai facut curioasa,

    • Lekker Brood BV, Herengracht 16 :D

Comentează si tu

Read more:
Ghidul de fructe exotice al gurmandului

De când am găsit prima dată fructul pasiunii acum aproape un an în Cora, gândul mi-a rămas la el. De...

Close