Ruladă de curcan și spanac umplută cu feta

May 2, 2011
Bogdan

Rulada de carne sau meatloaf mi se părea până acum una dintre cele mai plictisitoare preparate din bucătăria americană. Nu ar fi trecut prin bucătăria mea dacă nu dădeam peste această variație mai sănătoasă și mai ușoară cu spanac și feta. Chestiunea rezultată a fost tare gustoasă iar partea care a dat clasă ruladei a fost un sos tzatziki făcut ca la greci.

Rețetă ruladă de curcan și spanac umplută cu feta


Ingrediente:
Pentru ruladă
– 1 ceapă tocată
– 1 lingură ulei măsline virgin
– 1 linguriță sare
– 2 linguri sos Worchestershire
– 300 grame spanac înghețat
– 7-800 grame carne de curcan tocată
– 1 cană firimituri de pâine
– câteva linguri pesmet
– 200 grame brânză feta mărunțită
Pentru sos
Ingredientele și rețeta le găsiți aici

Preparare:
Sotează spanacul înghețat în puțin unt, adaugă sare și piper și ia-l de pe foc când s-a dezghețat complet. Scurge-l de umezeală în exces.

Amestecă carnea de curcan cu toate ingredientele, mai puțin brânza feta și pesmet. Pesmetul adaugă-l lingură cu lingură până amestecul e ferm.

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, toarnă jumătate din cantitatea de carne sub forma unui dreptunghi. Presară brânza feta și apoi toarnă restul cărnii, formând un fel de cupolă.

Pune rulada într-un cuptor preîncălzit la foc mediu timp de aproximativ o oră. Dacă-i uscată la mijloc, e gata.

Cele aproximativ 4-5 porții se servesc cu sos tzatziki pe deasupra. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • felicitari pentru inca o reteta ecelenta. bucataria americana are mare nevoie de o astfel de inventivitate pentru a iesi din linia fada ce o caracterizeaza

Comentează si tu

Read more:
tartă cu brânză şi miere
Melopita (tartă cu brânză şi miere)

Şi am ajuns la finalul săptămânii greceşti cu o tartă delicioasă cu brânză. E un fel de cheesecake, dar mai...

Close