Supă cremă de usturoi

Am mâncat supa aceasta acum câteva luni, la unul dintre restaurantele mele preferate din Bucureşti – Mystic Tree. Era aşa parfumată şi gustoasă încât ar fi ţinut toţi vampirii la distanţă. Mi-am promis să încerc să reproduc supa şi acum câteva zile i-a venit rândul. Deşi unele reţete presupun prăjirea făinii în ulei, eu am îngroşat supa cu amidonul de la câţiva cartofi şi am mâncat-o fără remuşcări.

Reţetă supă cremă de usturoi

Ingrediente:
– 2-4 căpăţâni de usturoi (eu folosesc mereu mai multe)
– 3 cartofi mici tăiaţi cubuleţe
– 1,5 litri supă de legume (bază de mâncăruri sau cuburi dizolvate în apă)
– 200 ml smântână lichidă
– sare, piper
– crutoane, pentru servit

Preparare:
Pentru a scăpa de gustul puternic pe care l-ar da atăţia căţei de usturoi, îi vom opări (aka blanch). Pune apă la fiert, destul şi când a dat în clocot, adaugă căţeii de usturoi, lasă-i 2-3 minute, scurge-i şi ţine-i câteva secunde sub jet de apă rece. Repetă încă o dată procedeul. Căleşte usturoiul opărit în puţin ulei de măsline 2-3 minute apoi adaugă supa de pui şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Reţeta actualizată:
A doua oară când am făcut supă de usturoi am folosit o altă metodă care i-a dat un gust mai intens de usturoi. Garantez că vă va ieşi o supă excelentă fără a înţepa limba sau fără o respiraţie ce alungă vampirii! Am încercat reţeta şi cu usturoi copt şi a ieşit genială – mai multe aici despre cum să coci usturoiul.

Pregăteşte o supă de legume (morcov, ţelină, ceapă, păstârnac, sare, piper) iar când e gata, păstrează doar zeama, ţelina şi păstârnacul. Fierbe cartofii în supă de legume până se înmoaie, adaugă apoi adaugă toţi căţeii de usturoi şi fierbe-i pentru 3-4 minute. Ia oala de pe foc, adaugă smântână lichidă treptat şi, folosind un blender vertical, pasează totul. Mai lasă supa pe foc dacă o preferi mai groasă.

Serveşte cu crutoane (cubuleţe de pâine stropite cu ulei de măsline şi rumenite la cuptor). Vei avea aproximativ 4 porţii de supă gustoasă. Merge perfect şi cu pâine de secară (finn crisps) bucăţi. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • O sa incerc si eu! Mi-a povestit o prietena care a mancat in Ungaria ca este foarte buna :)

  • Am incercat si eu supa de usturoi la Mystic Tree, unde iau pranzul in fiecare zi cand sunt la serviciu. Este foarte, foarte buna si hranitoare. Cu un bol de supa te saturi la pranz si abia mai pot manca felul 2.
    Am incercat reteta insa nu iese la fel ca acolo. Nu are gustul delicat de usturoi…cred ca altfel o fac ei (desi nu imi divulga secretul): cred ca folosesc usturoi copt.

    • Sa stii ca m-am gandit si eu ca asta ar fi. Poti incerca sa coci usturoiul in coaja (cu partea dura taiata si imbracat in staniol) iar cand se inmoaie sa amesteci pasta rezultata cu supa, apoi sa pasezi totul. Ii mai acord o sansa cand mai trec caldurile :)

  • in perioada studentiei am lucrat la un rest de lux. secretul.. e sa pui usturoiul in coaja intr-o tava, sa presari zahar deasupra si sa il pui la cuptor…iese delicios!

    • Am luat in considerare si varianta asta, dar cand am vazut ca trebuie sa stea 20-30 min in cuptor ca sa se inmoaie am renuntat :)

  • eu am gasit undeva o solutie ca sa poti manca usturoi sa-si pastreze aroma fara ca sa te piste prea tare, tinut putin in lapte cald :)… inca nu am testat

  • Cata apa contine oala de supa ?

    • Aproximativ 1-1,5L. :) Eu de obicei la orice supa ajustez condimentele dupa gustul propriu

Comentează si tu

Read more:
Frişcă din smântână

Îmi place să fac singur lucrurile ce în mod normal le găseşti gata făcute, de la cartofi tăiaţi şi congelaţi...

Close