Sunday breakfast: ouă poşate şi toast cu somon

Deşi ar trebui să fie masa cea mai importantă a zilei, micul dejun din timpul săptămânii îl iau pe fugă şi rareori se schimbă ceva în meniu: sandvişuri cu Nutella şi banane, gaufre, biscuiţi sau fructe. Dar când vine weekend-ul, am timp să fac un mic dejun consistent şi să încerc reţetele noi care-mi apar prin feed în timpul săptămânii. Mă trezesc invariabil la aceeaşi oră matinală şi-mi fac cumpărăturile în avans; ştiu ce vreau să fac, am ingredientele şi purced la treabă tiptil, tiptil. Din toate dimineţile de weekend, parcă cea mai plăcută e cea însoţită de ouă Benedict, un ceai parfumat şi câteva felii de somon afumat. Iar ouăle astea poşate sau Benedict cum le ştiu eu mai bine sunt combinaţia perfectă între ouă ochi şi ouă fierte, sunt moi şi cu greu te plictiseşti de ele.

Reţetă şi metodă poşare ouă


Ingrediente:
– ouă (evident, nu?)
– o lingură oţet
– o oală cu apă clocotită

Preparare:
Totul e simplu şi relativ rapid. Fierbi o oală mare cu apă până dă în clocot, micşorezi focul şi adaugi oţetul. Oţetul ajută oul să se încreţească. Spargi oul într-un recipient adânc (un polonic sau o lingură de măsurat) şi îl cobori încet în apa fierbinte. Îl laşi la fiert 3 minute şi-l pescuieşti cu o paletă.

Somonul afumat pe o felie de pâine prăjită cu unt completează perfect oul Benedict. Eu am folosit un unt cu ierburi şi usturoi ce l-am găsit la Mega Image – vi-l recomand dacă aveţi vreodată poftă de un altfel de unt.

După o scurtă pauză, am mâncat şi cel mai dulce ananas de care am avut parte vreodată. Am găsit la aprozar unul portocaliu şi am pus imediat mâna pe el. Când cumpăr ananas, am observat că cei mai dulci sunt cei care au culoare gălbuie sau portocalie. Cei verzi sunt acri şi se mucegăiesc repede.




Comentarii la acest articol

  • unde sunt ouale benedict in poza de mai sus???

    – ouale benedict se aseaza pe o felie de de paine prajita, si o felie de sunca bendict, si deasupra se toarna sos holindaise, sau dupa preferinta sos holindaise cu shrimp. iumyyy

    • Nu ai vazut un ou in poza de mai sus? Nu stiu daca pot fi mai clar decat atat :)) Da, ouale Benedict se servesc de regula cu sos olandez, dar acesta fiind greu, l-am sarit

      • am impresia ca se refera la faptul ca ouale Benedict se servesc pe un soi de chifla (peste care urmeaza toppingul, sosul Hollandaise), iar in poza asta arata ceva mai.. diferit.

        ps: imi place ideea ta cu blogul asta, de-abia acum incep sa-l descopar, i must admit.
        Congrats! :)

        • Le-as fi zis “poached eggs” dar parca nu suna asa bine. Iar sosul parea gretos pentru micul dejun.

          Josephine, multam de apreciere si te mai astept pe aici, sa-mi zici cum ti-au iesit retetele :)

  • Imi plac la nebunie eggs benedict, dar le pregatesc rar pentru ca sosul Hollandaise este un cosmar, iar cel cumparat e departe de ce vreau eu… Trebuie sa fie vreun secret la mijloc…

    • Am vazut ceva tentative de sosuri in comert, dar m-au speriat ingredientele. Lasa sosul si incearca ouale cu somon, eventual putina ceapa verde si avocado :)

  • Am facut si eu oua Benedict si nu mi-au reusit prea bine pentru ca le-am lasat cam mult in apa. Au fost bune oricum. Arata bine blogul tau, imi place.

    • Eu ouale le las fix 3 minute oala cu fierbe la foc mic si ies de fiecare data. Multam pentru aprecieri, te mai astept pe aici :)

  • O reteta foarte usoara, dar foarte gustoasa pentru un mic dejun. Pozele sunt superbe. Felicitari!

  • felicitari pentru retetele simple si interesante si pentru tonul placut pe care-l abordezi

    • Multumesc si te mai astept in vizita :)

  • Buna ideea pentru un mic dejun de duminica. Totusi ouale sunt preparate 100% conform retetei: “oua romanesti”. Tu le poti numi cum vrei, dar sunt Benedict doar in proportie de 30% :)

    • Cred ca si “ouale romanesti” se fac in zeci de feluri diferite. :)

Comentează si tu

Read more:
Două filme despre industria alimentara de astăzi

America... ţara tuturor posibilităţilor, unde you too can live the American dream. Iar American dream-ul ăsta vine deseori la pachet...

Close