Quiche cu somon şi spanac

De câteva zile încoace, nu mă pot bucura cum ar trebui de zilele de primăvară. M-a prins o răceală încăpăţânată care mi-a amorţit simţurile. Cu sinusurile înfundate, parcă nici mâncarea nu mai are acelaşi gust. Chiar ieri am găsit busuioc şi mentă în ghiveci la aprozarul de la colţ, le-am găsit loc pe balcon, dar încă nu am apucat să le miros. Până fac plinul de ceaiuri şi paracetamol, vă las cu o variaţie la reţeta clasică de quiche, de data asta cu somon şi spanac. Am mai vorbit de quiche – este o tartă cu ouă şi smântână în care pui ce ai prin frigider. E consistentă, hrăneşte minim 6 guri sau rămâne şi pentru a doua zi.

Reţetă quiche cu somon şi spanac

quiche somon

Ingrediente:
Pentru aluat pâte brisée:
– 1 cană făină (aprox. 250 grame)
– 125 grame unt
– 1 gălbenuș sau 3 linguri apă rece
– 1 vârf de sare
Pentru compoziție:
– 3-4 ouă
– 200 ml smântână
– 100 grame somon afumat
– 1 legătură ceapă verde
– o mână spanac tânăr (baby spinach)
– 150 grame caşcaval afumat sau cheddar ras
– 1 vârf bicarbonat de sodiu
– 1 linguriță nucșoară

Preparare:
Aluatul de pâte brisée se face conform instructiunilor de aici.

Porneste cuptorul și lasă-l să se încălzească la 180C. Pentru compoziție, bate ouăle cu smântâna, adaugă bicarbonatul de sodiu, nucşoara şi ceapa verde tocată mărunt. După ce ai întins aluatul în formă, înțeapă-l cu furculița și coace-l 10-15 minute, până se rumenește ușor (preferabil cu fasole uscată pusă deasupra pentru a nu se umfla). Când aluatul copt s-a răcit, întinde fâşii de somon afumat, frunzele de spanac şi toarnă peste ele compoziţia cu ouă şi smântână. Presără deasupra caşcavalul afumat şi, dacă ai prin casă, nişte roşii cherry tăiate în două.

Coace quiche-ul aproximativ 30-40 minute, până când compoziția se încheagă și se rumenește ușor.

Se poate folosi şi spanac îngheţat la quiche, numai că trebuie călit în puţin unt pentru a se dezgheţa.

quiche somon spanac

Quiche-ul merge, desigur, cu o salată. Enjoy!

quiche spanac




Comentarii la acest articol

  • Arata minunat quiche-ul tau, abia astept sa testez :) Ai un blog foarte fain!!!

    • Multam de apreciere! Si spor la gatit :)

  • Buna Bogdan,
    am incercat sa fac si eu un Quiche cu spanac si morcov, dar nu prea mi-a iesit bine. Totul mi s-a tras de la smantana – care a lasat foarte multa apa in tava, de a trebuit sa o scurg pentru ca incepuse sa semene a ciorba. Tu ai folosit o smantana mai speciala? Ai vreun tips pentru mine?

    Merci,
    Alina

    • Hey Alina,

      Eu folosesc de obicei smantana grasa, lichida, cam 200 ml la 3 oua. Legumele trebuie sa le sotezi inainte, ca sa scape de toata apa in exces si asta e valabil pt orice leguma. De obicei, se adauga cascaval pentru a inchega totul, branza poate contine cam multa apa dar asta depinde de branza. Daca vrei sa faci aluatul “impermeabil”, iti recomand sa-l coci singur inainte pana se usuca, dar nu se rumeneste.

  • daca umplutura e prea moale pune o lingura de gris

Comentează si tu

Read more:
tiramisu cu ceai verde
Tiramisu cu ceai verde

Am făcut tiramisu cu matcha sau ceai verde acum mai bine de un an, când blogul încă nu văzuse lumina...

Close