Quiche cu bacon, ciuperci si branza

Jan 5, 2011
Bogdan

Pe cât pare de sofisticată, pe atât un quiche e simplu de făcut. Iese mult mai bun ca opțiunile disponibile la restaurant, atât timp cât ingredientele sunt de calitate. Totul constă dintr-o compoziție de ouă amestecate cu diferite legume si carne, puse pe un aluat. Farmecul este că poți pune aproape orice în quiche și reușita e sigură.

Rețetă quiche

Quiche cu bacon, ciuperci si branza

Timp de pregătire: 30 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 8

Ingrediente:

    Pentru aluat pâte brisée:
  • 1 cană făină (aprox. 250 grame)
  • 100 grame unt
  • 1 gălbenuș
  • 1 vârf de sare
  • Pentru compoziție:
  • 3-4 ouă
  • 200 ml smântână
  • 4-5 felii bacon
  • 10-15 ciuperci feliate
  • ceapă verde taiată bucățele
  • 150 grame brânză (telemea, cașcaval, mozzarella etc)
  • 1 vârf bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță nucșoară

Preparare:

  1. Dacă preferi să nu cumperi un aluat gata făcut, poţi face tu un aluatul de quiche, cunoscut şi ca pâte brisée. Amestecă cu degetele untul moale cu vârful de sare și făina până capătă o textură nisipoasă. Adaugă galbenușul și omogenizează până când se adună într-o bilă. Când e gata, pune-l la frigider 30 minute.
  2. Între timp, taie ciupercile și ceapa. Prăjește baconul într-o tiganie teflonată fără a adauga ulei (își va lăsa grăsimea). Scoate baconul din tigaie, având grijă să lași grăsimea lui în tigaie. În acea grăsime, călește ciupercile până devin arămii, adaugă ceapa verde și mai călește 30 secunde - 1 minut. Pune deoparte. Bate ouăle, încorporează smântână si adaugă praful de copt și nucșoara. Fărâmițează sau rade brânza. Dacă ai tavă întinsă, mai adaugă smântână sau lapte în ouă pentru a acoperi toate ingredientele.
  3. Scoate aluatul din frigider, întinde-l pe fundul unei tăvi unsă în prealabil cu ulei sau unt. Înțeapă aluatul din tavă cu furculița. Toarnă peste aluat ciupercile, ceapa, baconul și acoperă totul cu ouăle cu smântână. Pe deasupra, presară brânza sau cașcavalul și pune totul într-un cuptor preîncălzit timp de 20-30 minute.
  4. Servește cu salată, la mine a fost salată verde stropită cu ulei de măsline și oțet balsamic. Alte quiche-uri care merită încercate includ quiche cu gorgonzola și spanac, cu praz și brânză Gruyère sau cu somon și brânză de capră.




Comentarii la acest articol

Comentează si tu

Read more:
paste cu ansoa si broccoli
Paste cu anşoa, broccoli şi chili

Am început blogul cu multe lucruri de învăţat şi multe ingrediente pe care le refuzam categoric. Şi de un an...

Close