Quiche cu mix de ciuperci şi Gouda

Dec 6, 2012
Bogdan

Nu-i aşa că vă era dor de un quiche? Şi mie! Şi la quiche m-am gândit prima dată când am văzut o casoletă cu nişte ciuperci apetisante în piaţă, una mai gustoasă decât cealaltă. Şi ce vedeţi în poză sunt doar jumătate din sortimentele pe care le aveau în acea zi pe tarabă. Pentru că voiam ceva cât de cât rapid care să-mi fie prânzul câteva zile la rând, m-am gândit să fac un quiche. Un quiche dolofan şi pufos, cu o aromă dulceagă de Gouda, multă verdeaţă şi creme fraiche (o smântână cremoasă şi dulce). Până apuc ceva mai mult timp să ne povestim, vă las cu reţeta de quiche şi revin zilele viitoare cu ce se mai întâmplă pe aici!

Reţetă quiche cu mix de ciuperci şi Gouda

Quiche cu ciuperci şi Gouda

Rating: 51

Timp de pregătire: 15 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 6-8

Quiche cu ciuperci şi Gouda

Ingrediente:

    Pentru aluat:
  • 200g făină
  • 125g unt rece
  • 1 vârf sare
  • 3 linguri apă rece
  • Pentru compoziţie
  • 3 ouă
  • 200g smântână grasă (sau creme fraiche)
  • 150g brânză Gouda
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 3/4 linguriţă nucşoară rasă
  • 500g mix ciuperci
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri pătrunjel ras
  • 2 fire ceapă verde
  • Pentru servit
  • salată verde
  • roşii proaspete

Preparare:

  1. Amestecă cu degetele untul rece tăiat cubuleţe cu vârful de sare și făina până capătă o textură nisipoasă. Adaugă apa rece, suficient cât să se lege aluatul şi frământă-l rapid într-o bilă. Când e gata, pune-l la frigider 30 minute.
  2. Între timp, spală ciupercile şi toacă-le grosier. Căleşte-le în puţin unt, până apa lăsată se evaporă şi se rumenesc puţin. Condimentează cu sare şi piper după gust.
  3. Amestecă ouăle cu smântâna, ceapa verde tăiată mărunt, bicarbonatul, nucşoara, pătrunjel, sare şi piper apoi încorporează brânza rasă.
  4. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 180C şi întinde aluatul răcit într-o tavă.
  5. Înţeapă aluatulcu o furculiţă şi pune-l în cuptor pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească.
  6. Întinde ciupercile uniform peste aluat uşor răcit apoi toarnă compoziţia. Pune tava în cuptorul încălzit timp de 30-40 minute, până se rumeneşte uşor pe deasupra.
  7. Serveşte quiche-ul cu o salată alături. Enjoy!

Note/observaţii:

Pentru quiche, eu am folosit un mix de ciuperci: pleutorus, champignons albe şi brune şi shiitake.

Foto de Andrei Chiş


Comentează si tu

Read more:
Şniţel vienez gratinat

Nu am fost mare fan şniţel până acum câteva luni. O bucată de pui în pesmet sau ou friptă nu...

Close