Quesadillas rapide cu pui

Dec 10, 2012
Bogdan

Când vă întrebaţi ce să mâncaţi la prânz sau la cină şi nu aveţi chef să staţi prea mult în bucătărie, quesadillas acestea sunt soluţia perfectă. Se fac uşor, sunt mai sărace în calorii decât o pizza sau un sandviş de la magazin şi săţioase. În plus, le poţi adăuga orice alte ingrediente ai vrea cum ar fi nişte rucola, avocado sau ciuperci sotate. E o reţetă de bază pe care o poţi face cu ingredientele pe care le ai în frigider, doar trebuie să ai nişte foi de tortilla mereu prin bucătărie. Mie îmi place să le servez pe un pat de salată stropită cu o vinegretă simplă din ulei de măsline şi lămâie, plus nişte roşii cherry lângă. Am găsit în piaţă zilele trecute un soi ce seamănă cu un ardei gras şi care-i tare gustos, spre deosebire de majoritatea legumelor de plastic pe care le găseşti în perioada asta. Aşa că vă las să încercaţi reţeta până pregătesc alte câteva reţete spaniole.

Reţetă quesadilla de pui


Quesadillas cu pui

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 10 minutes

Porţii: 2-3

Quesadillas cu pui

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 6 foi tortilla
  • 150g caşcaval
  • 1 lingură oregano
  • 1 lingură paprika
  • 2 ardei graşi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri pătrunjel tocat

Preparare:

  1. Taie pieptul de pui tranversal şi condimentează-l cu sare, piper, oregano şi paprika pe toate părţile.
  2. Prepară fileul pe grătar sau într-o tigaie cu puţin ulei. Când e gata, pune-l deoparte şi lasă-l să se răcească.
  3. Taie ardeiul gras fâşii şi sotează-l într-o tigaie cu puţin ulei de măsline. Presară sare şi piper şi când s-a înmuiat puţin ia-l de pe foc.
  4. Rupe pieptul de pui în fâşii şi rade caşcavalul.
  5. Într-o tigaie încinsă, pune o foaie de tortilla şi presară făşii de pui, ardei gras, caşcaval ras şi pătrunjel tocat pe jumătatea tortillei.
  6. Împătureşte tortilla pe jumătate şi las-o 2 minute pe fiecare parte. Repetă aceeaşi paşi pentru fiecare quesadilla.
  7. Taie quesadilla în 3 şi serveşte-o cu puţină salată şi roşii. Enjoy!

Foto de Andrei Chiş
0saves
Dacă ţi-a plăcut această postare, abonează-te la postări prin RSS sau email sau dă-mi un Like pe Facebook să te asiguri că nu pierzi nici o reţetă.



Comentarii la acest articol

Comentează si tu

Read more:
Nut Wellington – Ștrudel cu ciuperci și nuci

Am început articolul acesta în 3 feluri diferite până să mă răzgândesc și să ajung la forma asta. Parcă de...

Close