Pui în sos de muştar

May 15, 2012
Bogdan
Tags: , ,

Recent am o fascinaţie aparte pentru muştar, una atât de mare încât am 4 tipuri de muştar în frigider: dulce, dijon, cu smochine şi rozmarin şi boabe. Îl folosesc cât pot de des la masă, ori cu nişte cartofi wedges, ori în vinegrete sau la burgeri. E un condiment complex, care merită folosit şi în alte preparate în afară de carnea pe grătar. Aşa că azi vă arat un sos delicios care însoteşte perfect un piept de pui, dar care la fel de bine ar merge pe lângă un file de peşte sau un cotlet de porc. E dulceag, cremos şi cu un gust complex care ţi se dezvăluie pe măsură ce-l guşti. Îl poţi folosi şi pentru a da gust grătarului rămas de ieri sau şi pentru nişte legume coapte. Scoateţi lista de cumpărături, we got a winner, folks!

Pui în sos cremos de muştar

Pui în sos de muştar

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură muştar boabe (franţuzesc)
  • 1 lingură muştar dulce (sau Dijon, dacă vă place picant)
  • 1 lingură unt
  • 3 căţei usturoi
  • 1/2 cană vin alb
  • 1/4 cană smântână lichidă
  • 1/4 cană supă (fond) de pui sau legume
  • sare, piper

Preparare:

  1. Taie puiul file şi condimentează-l cu sare şi piper. Toacă cei 3 căţei de usturoi mărunt.
  2. Într-o tigaie, încălzeşte untul şi uleiul de măsline şi prăjeşte fileurile de pui pe ambele părţi. Pune-le deoparte pe farfurie, să se odihnească.
  3. În aceeaşi tigaie, adăugând ulei dacă mai e nevoie, sotează usturoiul 30 secunde, apoi stinge cu vin şi lasă-l să se reducă la jumătate, încorporând în sos bucăţile de pui caramelizate pe marginea tigăii.
  4. Adaugă cele două tipuri de muştar, smântâna şi supa, amestecând bine şi lasă sosul să fiarbă până obţii o consistenţă cremoasă, cam 10 minute. Condimentează sosul cu sare şi piper, după gust.
  5. Pune puiul înapoi în tigaie cu sucul pe care l-a lăsat şi fierbe-l 2 minute în sos, pentru a-i da gust.
  6. Serveşte cu legume aburite, o salată sau nişte cartofi noi copţi. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Arata delicios! Si cred ca ma voi abtine cu greu sa nu mananc mai mult decat trebuie, desi cred ca are cam multe calorii dupa ce vad la ingrediente. Oricum, din cand in cand merge un sos de acest tip, ne mai rasfatam si noi. :D

  • Suna delicios, poti sa ne spui de unde ai luat mustar boabe? sau e vorba de mustar frantuzesc?

    • Cred ca poti sa-i spui si frantuzesc, numai sa nu il confunzi cu Dijon, ca e picant. Am vazut cam prin orice magazin mustar boabe, dar ca sa mergi la sigur, cauta in Cora, Carrefour, Real etc.

  • Am facut acum 2 seri reteta asta, cu mustar frantuzesc, cu boabe, si a iest delicios. Cu siguranta o sa mai repet, si poate incerc acelasi sos si cu peste. Chapeau.

    P.S. Sunt un mare fan al retetei de cheescake pe care ai pus-o pe blog. Am descoperit-o acum un an si ceva, si am facut mereu. De fiecare data a fost un real succes.

    • Reteta aia mi se pare una demna de prezentat la Master Chef, deci ma bucur ca e apreciata si de altii :) Iar reteta aia de cheesecake e cred ca cea mai apreciata de pe blog si pe buna dreptate – n-am auzit pe nimeni sa spuna ca nu-i place.

      Multumesc pentru mesaj si spor in bucatarie!

  • Arata delicios si sanatos.

Comentează si tu

Read more:
Dulciuri din SUA – Key lime pie (tartă cu lime)

Lămâia verde este fără îndoială una dintre citricele mele preferate. Au un parfum atât de plăcut încât vine să îmi...

Close