Pui în sos de curry roşu

Jun 19, 2012
Bogdan

Cred că am menţionat în trecut pe blog că nu sunt mare fan al curry-ului – e o combinaţie prea puternică de arome care maschează celelalte ingrediente. Apoi am realizat că aroma care-mi displace e cea a curry-ului galben, amestecul acela gata făcut pe care-l găsim în plicuri în magazine. Pe ăla îl evit în continuare, dar de atunci am găsit pasta de curry roşu, o combinaţie mai blândă cu simţurile şi tare gustoasă, dacă o foloseşti cu responsabilitate. Pasta asta de curry roşu eu am găsit-o la Mega Image acum ceva timp şi, cum stătea de ceva timp în frigider, am zis să-i fac o probă să văd cum se combină cu nişte piept de pui, legume şi puţin lapte de cocos. Rezultatul a fost surprinzător de plăcut, sosul aromat, bogat, cremos, legumele al-dente şi puiul fraged. E genul ăla de sos din care nu vrei să risipeşti nici o picătură, aşa că tăvăleşti orezul în el sau chiar iei o bucată de pâine să cureţi farfuria. E de încercat dacă vă plac aromele asiatice sau dacă vreţi să încercaţi ceva nou.

Reţetă pui în sos de curry roşu


Pui în sos de curry roşu

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 500g piept de pui dezosat (sau pulpe dezosate)
  • 1 ceapă medie
  • 1 cană ciuperci
  • 1-2 ardei graşi
  • 2 linguriţe pastă de curry roşu
  • 200ml lapte de cocos
  • orez fiert, pentru garnitură
  • coriandru verde sau pătrunjel pentru finisat
  • 1-2 linguriţe ulei vegetal
  • sare, piper

Preparare:

  1. Spală ciupercile şi ardeii şi taie-i felii.
  2. Spală pieptul de pui, taie-l cubuleţe şi absoarbe umezeala în exces cu nişte prosoape de hârtie. Condimentează-l cu sare şi piper şi rumeneşte-l într-o tigaie cu puţin ulei până prinde o culoare arămie. Pune-l deoparte, pe o farfurie, când e gata.
  3. În aceeaşi tigaie, pune cele 2 linguriţe de pastă de curry, puţin ulei şi căleşte ceapa pentru 2 minute.
  4. Adaugă ciupercile în tigaie, căleşte-le 5-10 minute până îşi eliberează apa şi se evapora aproape complet, apoi adaugă ardeii şi mai lasă legumele încă 5-10 minute.
  5. În final, pune puiul înapoi în tigaie, amestecă totul şi toarnă laptele de cocos, mai lăsând curry-ul câteva minute să se combine aromele.
  6. Serveşte curry-ul cald, cu puţin orez integral eventual nişte verdeaţă deasupra. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Pe cuvant ca este exact tipul de mancare din care as putea sa mananc zilnic si tot nu m-as satura! Super combinatie, felicitari!

  • o combinatie pe care o ador si eu,cu orez sau cu quinoa!:) imi place si galben,dar ala nu place unora din jur,asa ca…rosu e pentru toata lumea!:)

    • Galben chiar nu am putut sa tolerez, e prea puternic pt. mine. Dar am auzit ca daca-l faci singur/a de la 0 ar fi mai bun. Pana o sa am timp de asta, raman la cel rosu :)

Comentează si tu

Read more:
Sos tzatziki pe cartofi la cuptor

Ce bine o duc grecii - program de bugetari, siesta, soare tot anul, plaje şi multă mâncare bună. Iar elementul...

Close