Pui la cuptor, cu bacon şi caşcaval afumat

Feb 18, 2011
Bogdan

Am pornit în acea zi rece de iarnă să fac un pui Saltimbocca, o reţetă de prin Italia/Elveţia ce consta într-un pui făcut în unt, cu prosciutto şi salvie. Salvia nu am găsit-o în Mega Image şi Cora a fost prea departe pentru mine, aşa că am zis să recreez un pui servit în Bansko, cu murături, bacon şi caşcaval. N-a ieşit prea rău dar nici n-a fost excepţional. Ca să nu treacă neobservat, găseşti mai jos reţeta.

Reţetă pui la cuptor, cu bacon, castraveţi acri şi caşcaval afumat

pui la cuptor bacon

Pui la cuptor, cu bacon şi caşcaval afumat

Timp de pregătire: 30 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 2-4

Ingrediente:

  • 2-4 bucăţi piepţi pui curăţate
  • 4-6 felii de bacon
  • 2-4 felii mai mari de caşcaval afumat
  • 4-6 castraveciori acri
  • jumătate pungă de spanac îngheţat (opţional, pentru garnitură)

Preparare:

  1. Tăie baconul bucăţele şi rumeneşte-l în tigaia de teflon.
  2. Condimentează puiul bine cu sare, piper şi ce ierburi mai ai prin casă. Pune-l într-o tavă pe foaie de copt în cuptorul preîncălzit pe treapta medie pentru 10-15 minute.
  3. Între timp, tăie castraveciorii bucăţele sau făşii.
  4. Când e aproape gata, pune baconul peste pui, castraveţii acri şi caşcavalul afumat şi dă-l la cuptor pentru câteva minute, până se rumeneşte caşcavalul.
  5. Pregăteşte spanacul între timp într-o tigaie, cu puţin unt, sare, piper şi 2 căţei de usturoi căliţi.

pui la cuptor caşcaval afumat



Comentează si tu

Read more:
Tagliatele cu sos ragu de curcan

Sosul bolognese este unul dintre preferatele mele de care nu m-aş sătura niciodată. Dar când carnea tocată de vită şi...

Close