Pui hawaian cu lapte de cocos

Nu ştiu de ce dar am o recentă obsesie cu laptele de cocos. De data asta, şi-a dat contribuţia la o reţetă genială de pui în stil hawaiian rumenit în tigaie sau pe grătar. Am mai folosit laptele de cocos la un pui brazilian, dar parcă reţeta asta mi-a plăcut mai mult. E o combinaţie interesantă care aduce aminte de stilul teriyaki al japonezilor de a găti carnea.

Reţetă pui hawaian cu lapte de cocos


Ingediente:
– 6 pulpe de pui dezosate
– 1 cutie (400 ml) lapte de cocos
– 1 legătură ceapă verde
– 4 linguri zahăr brun
– 1 linguriţă ulei susan
– 1 ceapă albă
– 3 căţei usturoi
– 4 linguri sos de soia
– piure sau risotto cu cocos, ca garnitură

Preparare:
Curăţă şi toacă ceapă şi căţeii de usturoi. Taie grăsimea vizibilă de pe pulpele de pui.

Amestecă ingredientele pentru marinată: laptele de cocos, sosul de soia, ceapa, usturoiul, uleiul de susan şi zahărul până cel din urmă se dizolvă. Păstrează puţin din ceapa verde pentru decorat.

Pune într-un castron sau casoletă pulpele de pui şi toarnă marinata peste, completând cu apă dacă mai este nevoie. Lasă puiul la marinat cel puţin 3-4 ore, preferabil peste noapte.

Pune pulpele pe grătar sau într-o tigaie teflonată la foc mic şi lasă-l 5-7 minute pe fiecare parte. Îl poţi servi cu risotto (reţeta de aici, fără şofran şi adăugat lapte de cocos în loc de parmezan) sau piure cu usturoi şi ceapă verde pe deasupra. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • In sfarsit, ne-ai plimbat si prin Hawai :) Faina reteta

Comentează si tu

Read more:
Tapenadă de măsline şi pastă de ardei copt cu chevre

În timp ce vă scriu aceste rânduri, realizez că încă nu m-am trezit de-a binelea din visul ce a fost...

Close