Pui în crustă crocantă de nuci

Apr 13, 2011
Bogdan

De când eram eu pici, avem o problemă cu texturile alimentelor şi, anume, că nu-mi plăcea să le amestec. De exemplu, nu mâncam ciocolată cu alune pentru că nu-mi placea să mă trezesc cu o alună între dinţi în timp ce savuram ciocolata catifelată. De atunci, parcă mă feresc de salatele cu nuci, torturi cranţ sau puiul cu alune. Eh, de gustibus. Până încerc să trec complet peste aversiunea astea pentru texturi diferite împreunate, am vrut să dau o nouă înfăţişare pieptului de pui fad pe care-l mâncăm aşa des. Şi cum aveam o pungă întreagă de nuci în coajă, mi-am petrecut seara deranjând vecinii cu ce putea fi descris drept bătutul a 100 cuie în perete, tocând nuci şi combinându-le puiul sleit de forţe cu ajutorul ciocanului de şniţele. Ce-a ieşit a fost un pui suculent (secretul pentru asta mai jos) într-o coajă tare aromată şi crocantă.

Reţetă piept de pui în crustă de nuci


Ingrediente:
– 2 piepturi de pui curăţate de zgârci şi grăsime
– 2 albuşuri
– 3 linguri lapte
– 3-400 grame nuci mărunţite
– 50 grame făină

Preparare:
Bate puiul bine şi uniform cu un ciocan de şniţele. Pregăteşte 2 farfurii – una cu făină şi una cu nuci măcinate – şi un castron cu albuşurile bătute cu lapte. Albuşurile bătute cu lapte vor ţine pieptul de pui fraged şi suculent.

Trece pieptul de pui prin făină, scutură-l de ce-i în exces, apoi prin albuşuri şi într-un final prin nucă presând bine să se lipească bucăţelele de el.

Pune pieptul de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi pune-l la cuptor aproximativ 20 minute sau până nuca începe să se rumenească. În funcţie de cuptor, s-ar putea să trebuiască să întorci puiul pentru a se face uniform.

Noi l-am servit cu salată verde, dar ar fi mers şi cu o salată de legume sau un sosuleţ cu usturoi sau brânză nobilă. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • As putea sa zic chiar: oooom nom nom nom.

  • Foarte bun! Si noi gatim piept de pui destul de des asa ca o reteta in plus nu strica niciodata!

    • Si cu ce garnitura il combinatia? :)

  • Hmmm! Asta cu garnitura chiar e complicat. Eu am facut aseara un piept de pui la cuptor cu garnitura de dovlecei si ciuperci. Sper sa pun si reteta curand pe blog. Ma gandesc ca un piure clasic foarte cremos ar merge bine cu nucile crocante, ce zici?

    • Un piure de cartofi cu parmezan sau poate niste cartofi dulci copti si un sos peste pui.

Comentează si tu

Read more:
Cheesecake cu ciocolată

Când vine vorba de cheesecake-uri, reputația mă precedă. Am făcut de atâtea ori încât pot să-l fac și cu ochii...

Close