Pui cu bere neagră și piure de mazăre

Jul 18, 2011
Bogdan

Nu știu alții cum sunt, dar mie-mi place carnea suculentă. Și rețeta de mai jos e chiar asta – o carne suculentă, aromată cu puțină bere neagră și atât de moale încât se desprinde de pe os. Dacă v-am trezit interesul, urmați rețeta de mai jos cu încredere.

Rețetă pui cu bere neagră și piure de mazăre

Ingrediente:
– 6 puple inferioare de pui
– aprox. 2 cutii bere neagră
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 2 căței usturoi
– puțină făină
– sare, piper, ulei de măsline
– o mână de nuci (opțional)
Pentru piure:
– 300 grame mazăre
– câteva frunze mentă
– 2-3 linguri parmezan

Preparare:
Tapetează pulpele cu un prosop de hârtie pentru a înlătura apa în exces. Acoperă-le cu un strat subțire de făină, scuturând excesul, și rumenește-le într-o tigaie mare pe ambele părţi cu puțin ulei de măsline.

Toacă ceapa și usturoiul mărunt și taie bucăți mici morcovul. În același ulei în care ai gătit puiul, călește ceapa și usturoiul 1 minut, apoi adaugă morcovul. Când legumele s-au înmuiat, adaugă puiul rumenit, berea, sare și piper. Acoperă tigaia și lasă aromele să se combine cam 50 minute. Opțional, poți adăuga câteva nuci rumenite în prealabil în tigaie.

Pentru piure, fierbe mazăre până se înmoaie, apoi pasează cu un blender vertical împreună cu menta, adaugând puțin din apa în care a fiert dacă îl vrei mai moale. Amestecă la sfârșit parmezanul și servește alături de pulpe. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Am incercat si eu ieri pulple si au iesit super. mersi de reteta!!

  • Cutiile alea de bere neagra sunt de 330 sau de 500 ml? :-P

    • Am folosit o cutie de 500ml si inca jumatate. Ia 1l de bere ca sa fii sigura :)

Comentează si tu

Read more:
Risotto cu şofran şi creveţi

Spre ruşinea mea, nu mâncasem risotto până acum câteva săptămâni. Aveam ideea că e un fel de orez prăjit, îmbibat...

Close