Pui balsamic cu clătite turceşti de zucchini

Când îmi va permite buzunarul şi vârsta, voi lua un vas de croazieră care face turul Mediteranei şi voi face o oprire în fiecare orăşel cu port pentru a-i degusta bunătăţile. Până când vom avea parte de o asemenea bucurie, ne răsfăţam cu un deliciu specific mediteranean, cu influenţe antitetice greceşti (puiul) şi turceşti (clătitele). Puiul şi-a luat aromele de la ulei şi oţetul balsamic, iar clătitele au fost servite cu un iaurt grecesc cremos.

Reţetă pui balsamic şi clătite turceşti de zucchini



Ingrediente:
Pentru puiul balsamic:
– 6 linguri ulei măsline virgin
– 2 linguri oţet balsamic
– 2 piepturi de pui curăţate de zgârciuri
– 100 grame brânză feta
– câteva roşii cherry (opţional)
Pentru clătitele turceşti:
– 2 zucchini
– 1 legătură ceapă verde
– 50 grame făină
– 1 lingură mărar tocat
– 1 ou
– sare piper
– 200 grame iaurt grecesc

Preparare:
Fă o vinegretă din ulei de măsline virgin şi oţet balsamic amestecând bine cu un tel cele două lichide. Pune pieptul de pui într-un castron sau într-o pungă cu etanş şi lasă-l la marinat 30 minute, preferabil 2-3 ore.

Dă dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Pune-i într-o sită mare, pune sita într-un castron şi sărează totul cu 1-2 linguriţe de sare. Lasă dovleceii 30 minute să se scurgă de apă, apăsând din când în când pe ei să se scurgă. Sarea va ajuta apa să iasă din dovlecei.

Scoate puiul de la marinat şi pune-l într-un vas care intră la cuptor cu tot cu vinegreta. Dă totul la cuptor pentru 20 minute la foc mediu. Chiar înainte să fie gata, presară brânză feta peste pui şi roşiile cherry şi mai lasă puiul în cuptor până feta se rumeneşte uşor.

Odată ce dovleceii s-au scurs, amestecă-i cu ou, mărar, ceapă verde tocată, sare, piper şi făină cât cuprinde. Compoziţia trebuie să arate ca o cocă mai moale si să nu curgă din lingură. Încălzeşte o lingură de ulei de măsline într-o tigaie şi prăjeşte clătita pe ambele părţi până se rumeneşte. Fă la fel pentru restul de 3-4 clătite care îţi vor ieşi din compoziţie.

Servim puiul cu feta şi roşii cherry coape, iar clătitele turceşti cu iaurt grecesc pe deasupra.




Comentarii la acest articol

  • Minunat! Imi plac toate ingredientele pe care le-ai folosit si asociate cred ca sunt si mai bune.

  • nu sunt chiar un fan al bucatariei mediteraneene insa preparatul de mai sus suna irezistibil. trecem pe “must do” list :)

Comentează si tu

Read more:
burger de somon
Burger de somon cu ceapă marinată şi sos de avocado

Nu ştiu de la ce mi se trage, dar de vreo 2 săptămâni încoace, am o mare poftă pentru burgeri....

Close