New York Cheesecake

Acum un an, mă apucase o pasiune pentru cheesecake-uri. Și cum numai la Starbucks se găsea unul decent, am devenit un client fidel câteva luni de-a rândul. Nu voiam să mă gândesc cum obțin ei un cheesecake așa bun cu ingrediente locale. Mai târziu am aflat că mai toate dulciurile de la Starbucks erau aduse din State în stare înghețată, sacrificând prospețimea pentru gust. Așa că am decis să fac propria versiune de cheesecake cu ceea ce se găsea prin hypermarket-uri. Am inclus numai ingrediente proaspete, ce se găsesc în orice hyper/supermarket. De atunci, am tot repetat aceeaşi reţetă şi mi-a ieşit un cheesecake perfect de fiecare dată. Deci e testată şi re-testată reţeta!

Rețetă cheesecake

reteta cheesecake


New York Cheesecake

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 8

Ingrediente:

  • 300 grame biscuiți digestivi
  • 125 grame unt
  • 400 grame cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 150 grame zahăr pudră
  • 2 lingurițe esentă de vanilie
  • 400 ml smântână grasă
  • 1 borcan gem. pentru topping

Preparare:

  1. Pentru primul strat, zdrobește biscuiții și topiți untul la bain-marine sau la foc mic. Amestecă untul topit cu biscuiții și asează compoziția pe fundul unei tăvi unsă în prealabil cu unt sau ulei, apăsând cu degetele ca stratul să fie nivelat bine. Pune tava deoparte, cel mai bine în congelator.
  2. La al doilea strat, amestecă cele 400 grame de brânză cu 100 grame zahăr, o linguriță de esență de vanilie sau seminţele de la o păstaie și cele două ouă până compoziția devine omogenă. Toarnă compoziția peste stratul de biscuiți și pune tava într-un cuptor preîncălzit la foc mediu (200C) pentru 20 minute. Verifică din când în când compoziția și scoate-o când s-a închegat, având grijă să nu rumenească. Las-o la rece până prepari al treilea strat.
  3. Amestecă smântâna cu 50 grame zahăr și o linguriță esență de vanilie până se omogenizează. Toarnă mixtura peste stratul de brânză și mai pune la cuptor tava pentru 10 minute. Scoate cheesecake-ul din cuptor, lasă-l să se racească și apoi pune-l la frigider peste noapte, acoperind tava cu o folie de plastic. Astfel, brânza din cheesecake nu va prelua mirosuri de la celelalte alimente din frigider.
  4. A doua zi când a fost gata, l-am servit cu gem de zmeură înmulțit cu puțină apă. Pentru un gust mai proaspăt, adaugă coajă de lămâie sau lime rasă în stratul de smântână. Pentru un prim cheesecake, a iesit destul de bun. Ca topping, am mai încercat şi nişte fructe de pădure îngheţate perpelite într-o tigaie cu zahăr şi suc de lămâie. Dacă nu, poţi aplica topping-ul pe fiecare felie înainte de servire, amestecă gemul cald înmulţit cu apă cu gelatină, toarnă peste cheesecake şi lasă totul la frigider 2-3 ore pentru a se închega.

Ce cremă de brânză se foloseşte la cheesecake?
Eu am încercat cu mai multe sortimente, printre care Quark, Philadelphia light şi full-fat, marca proprie Mega Image şi Mascarpone. Cea mai bună textură a ieşit cu Philadelphia normală, iar cea mai fină şi uşoară cu mascarpone sau Philadelphia light. Eu recomand să începeţi cu Philadelphia normală, pentru adevăratul gust de cheesecake. Brânza de vaci nu prea se foloseşte, în principal pentru că nu are o textură fină iar produsul final va semăna cu o pască.

Update:
Următorul cheesecake a fost cu topping de afine.

new york cheesecake




Comentarii la acest articol

  • Soooo yummyyyy !! Si totul natural, fara aditivi. :))) Si eu ador cheesecake-urile. :)

    • Stay tuned. Urmeaza alte versiuni de cheesecake-uri si mai bune :)

  • Oficial, am apa-n gura. Ai spus zmeura, m-ai dat gata! Tu tot in Dristor stai? Ca ma gandeam sa-ti fac o vizita in scopuri gurmande… :D

    • Da, da, tot acolo. Iti pot face si un intreg cheesecake, daca nu te retine vreun regim. You just bring the ingredients :)

  • Ce bine arata. Zici ca-i chiar Starbucks cheesecake

  • e o bomba calorica:) cred ca e f gustoasa, dar la atata smantana si branza …

    • Este taaare gustoasa si, oricum, poti folosi crema de branza light daca te ingrijoreaza caloriile. Sau poti alerga pe banda vreo 20 minute ca sa elimini caloriile acumulate :)

  • Ce termperatura trebuie sa folosesc in timpul celor 20 de minute?

    • Claudia, 200C cred ca este ok (pentru mine a fost treapta medie a cuptorului). Il scoti din cuptor cand branza, apoi smantana s-a intarit.

  • arata f. misto!
    si eu sunt fan cheesecake de la starbucks. e nasol ca aduc produsele inghetate din state dar parca si daca stiu asta, tot am pofta sa mananc o felie mare de cheesecake:((

  • Am descoperit de curând blog-ul tau si deja îmi doresc sa încerc cam mare parte din retete. Am făcut deja blondies cu scortisoara si cred eu ca mi-au ieşit super. As vrea sa încerc si NY cheesecake, dar am o nelamurire legată de smantana. Este normala sau din aceea lichida? Multumesc si felicitări pentru blog, dar mai ales pentru felul in care sunt redate retele. :)

    • Smantana ar trebui sa fie acra (deci normala) si grasa, eu am gasit si cu 32% grasime. Iti multumesc pentru vizita si mesaj si te mai astept :)

  • am facut si eu acest cheesecake, ieri. A iesit minunat!!!!Am marit putin compozitia si am inlocuit zaharul cu fructoza. Singurul inconvenient al acestei retete este ca creaza dependenta, nu te poti opri din mancat, multumesc pt reteta :)

    • Eh, daca-i poti gasi un lucru negativ, asta ar fi. Nu am folosit fructoza pana acum, are vreun gust distinct?

  • Fructoza mi s-a parut ca are acelasi gust ca zaharul, arata si la fel…eu incerc sa mananc mai pe stil Montignac.
    Sambata fac cheesecake-ul cu ciocolata, cadou surpriza de ziua unei prietene. Revin cu impresii duminica :D

  • Am facut aceasta reteta si mi-a iesit aproape perfecta. De abia astept sa o fac si pe cea cu ciocolata. Multumesc :)

    • Aproape perfecta? De ce nu esti multumita? :)

  • Pentru ca nu am lasat primul strat sa se raceasca suficient si s a amestecat cu stratul de smantana, dar a iesit foarte buna. Data viitoare o sa iasa bine.

    • Atat timp cat nu s-a vazut in preparatul final, eu zic ca-i ok. Spor la gatit! :)

  • Desertul perfect! multumesc frumos pentru reteta, a iesit foarte bun si aspectuos

  • salut,

    ajutor..mi s-a lipit blatul de biscuiti de tigae. este o tigae/forma pentru pizza de teflon.
    am uns cu unt si tigaia dar degeaba. ce am gresit?

    merci

    • Trebuia probabil sa-l presezi mai bine sau sa adaugi mai mult unt, daca biscuitii erau prea uscati si nu se tasau. Mi s-a mai lipit si mie si am bagat un cutit cu lama groasa pe sub felie si am scos-o usor. Poti eventual sa folosesti hartie de copt taiata rotunda si lipita cu putin ulei de fundul tavii. :)

  • Aseara am incercat si eu aceasta reteta pentru prima data(tin sa spun ca sunt o incepatoare intr-ale bucatariei:P) si mi-a iesit super buna,chiar mai buna ca la starbucks:D:DSotul meu s-a lins pe degete,maine mai fac o tava.Multumesc frumos:D

    • Ionela, cred ca va deveni rapid reteta ta preferata. E unul dintre acele deserturi care place oricui. Iti recomand sa incerci si un cheesecake cu ciocolata alba ;)

  • Am facut 2 tavi in 2 zile:))))super buna si super simplu de facut!

    • Vezi ca e ca un drog cheesecake-ul asta – odata ce l-ai gustat, nu te mai poti opri! :)

  • Am o problema…am incercat sa amestec untul cu biscuitii,dar sunt prea multi biscuiti si prea putin unt la cantitatile date…

    • Eu n-am avut niciodata probleme cu cantitatile si folosesc aceeasi reteta de un an. Poti intotdeauna sa ajustezi cantitatile :).

  • Am facut a treia tava.Ai dreptate,provoaca dependenta:)Noroc cu branza light:)

  • Buna,poti sa-mi spui te rog ce biscuiti digestivi folosesti?
    Merci

    • Buna Diana,

      Folosesc unii care se gasesc in orice magazin, costa aprox. 1.3 lei pachetul de 80-90g. Nu stiu exact marca insa e un singur fel de biscuiti digestivi la pretul asta. Spor!

  • Ce diametru are forma, in care se coace cheesecake-ul?

    • Luminita, am folosit aceeasi reteta pentru tava de 28cm diametru dar si 20. Cu cat mai mica, cu atat mai inalta felia :)

  • Eu sunt cu praji in cuptor,där Cred ca am gresit ceva….. Am turnat smantana peste brânză fietbinte si smantana e cam apoasa. Oare se întăreşte după ce o scot din cuptor.? Sunt un dezastru!

    • Smantana e grasa, gen peste 20%? Daca da, mai ai o sansa. E posibil sa se intareasca :)

  • Ne-am hotarat, eu si colegele de camera, sa facem reteta in camin la un cuptor de pe vremea bunicii :D Nu am stiut cat sa o lasam asa ca s-a cam rumenit, chiar daca branza era inca lichida. Nu ne-am putut abtine si am mancat din ea desi nu se racise si branza s-a revarsat in tava, dar gustul….divin. :) Deasupra am pus niste fructe de padure inghetate si pasate:D Vroiam sa te intreb daca branza ar trebui sa fie solida (pentru ca a noastra era lichida), dupa cele 20 de minute(am folosit branza mascarpone)?

    • Ioana, nu m-as fi gandit ca reteta asta ar fi facuta la camin. :D Din ce-mi dau seama, cred ca a fost focul prea puternic si nu au avut ouale timp sa se inchege si d-asta s-a ars exteriorul. Ai cum sa setezi intensitatea focului? Ai folosit 3 oua?

      Am incercat si eu cu branza mascarpone insa am observat ca iese mai cremos stratul si nu asa inchegat. Mai poti incerca sa folosesti Philadephia si focul mai molcom.

  • Am incercat si eu reteta aseara..iar acum asteapta cuminte in frigider degustarea din aceasta seara :) Pt ca nu am avut forma de tort rotunda, am folosit una de cozonac ..deci a iesit destul de inalta :) Sped ca s-a si inchegat compozitia…revin cu impresii :D

    • Se incheaga, dar nu stiu cum o sa o scoti din forma :) Te astept cu impresii, eventual cu o poza. Spor!

  • http://www.facebook.com/media/set/?set=a.354987614521999.82510.100000322902877&type=1&l=dc5465e0e9 – gata :)

    A iesit perfect! Foarte fin la gust, delicios! Si in afara de prima felie, pe care a trebuit sa o compromit, s-a putut scoate usor din forma :)

    • Arata bine, congrats! Data viitoare sa-ti iei o tava rotunda, ca-i mai usor de manevrat :) Spor la bucatareli!

  • Nu inteleg, de ce trebuie “inmultit” gemul cu apa? Nu pot sa pun gem pur si simplu? E prea dulce sau ce?

    • Ana, e mai greu sa-l intinzi. Inmultit cu putina apa, o sa aiba o textura de sos, nu una gelatinoasa :)

  • Aha. Am incercat sa-l fac in week-end, gustul a iesit perfect, aspectul…hmm, mai e mult de lucrat. Intai ca nu m-am uitat doar pe blogul tau, m-am uitat si la ce zice o doamna din America despre New York style cheesecake, iar doamna respectiva zice ca trebuie sa fie inalt (cheesecake-ul), ca daca nu e inalt, nu e de New York. Cu aceste adevaruri gravate in minte, am purces la dublarea continutului de branza (am avut 300g de Philadelphia si 500 g de Quark), zahar, oua, doar smantana de deasupra n-am dublat-o.
    Cand sa o tai…dezastru, se dezintegra, blatul de biscuiti nu s-a “lipit” de umplutura de branza, musafirii au zis insa ca a fost foarte bun “piureul” de cheesecake. Poate trebuia sa dublez si timpul de coacere dupa ce am dublat cantitatile? In orice caz, mie mi s-a parut un pic grea, desi s-a mancat pana la ultima firimitura, dar daca ar fi sa o refac, cred ca as respecta cantitatile pe care le-ai dat initial. Sau as folosi branza degresata. Ce parere ai?

    • Ana, sa le luam pe rand:
      – Daca dublezi cantitatile, cheesecake-ul se coace mai greu si e posibil sa se arda pe fund. Am facut odata un cheesecake cu caramel, avand aproape 1kg de branza si procesul de coacere a fost diferit. A durat 1h si l-am facut la bain-marine.
      – Ai lasat cheesu’ la racit inainte sa-l tai? Ai pastrat cantitatea de unt si biscuiti digestivi? Astea ar fi motivele pentru care s-a lipit.
      – Cu Philadelphia light, cheesecake-ul are o textura fina, aduce putin a spuma, nu neaparat a branza. E poate mai bun, depinde de preferinte. Deci da, poti incerca si light .

  • Mda. E la mintea cocosului (dar nu si a mea :) ca trebuia sa dublez (cel putin) timpul de coacere. Mie nu mi se arde niciodata pe fund fiindca, cand vreau, pot face caldura sa vina doar de sus si sa o opresc pe cea de jos. Deci cam o ora si eventiual sa pun apa in tava aragazului. S-a notat.

    Bineinteles ca am lasat cheesu la racit o noapte + 4-5 ore de frigider.

    La biscuiti iar am umblat, am pus doar 250 de grame, ca am eu un pitic cu blatul, care trebuie sa fie subtire :).

    Daca o mai fac, cred ca o fac cu cantitatile reduse, mi s-a parut ca altfel e umplutura prea multa si cade greu (mie mi-a cazut putin greu, dar musafirii pareau sa nu aiba nimic :).

    Multumesc. Mai incerc si revin cu detalii.

    • Eu ti-as recomanda sa incerci intai reteta clasica si apoi, dupa ce iese aia bine, sa incerci si variatii :) Spor!

  • Buna. Am facut si eu cheescake folosindu-ma in parte de reteta aceasta dar, am folosit cu succes branza de vaci de la piata . Am reusit sa o fac super fina cu blenderul vertical si am pus in amestec si putina faina alba….a iesit un cheescake ceva mai dens,,,,dar savuros. mie asa imi place,,,,fin dar nu prea moale.
    Semana foarte bine cu cel pe care-l mancam in state….si nici nu iese atat de scump. Branza philadelphia ( daca e vorba de cea din cutiile alea mici) e tare scumpa.

    salutari tuturor.

    • Suna tare bine varianta asta, nu m-as fi gandit sa pasez branza de vaci. E solutia perfecta cand vrei cheesecake mai ieftin si doar cu branza. Philadelphia poate contine diversi aditivi, dar avantajul e ca au o versiune mai light.

      Incerc si eu cat de curand si probabil o sa folosesc amidon pentru ingrosat, daca e nevoie. Faina se poate simti in produsul final. Mersi de pont si te invit sa incerci si alte retete! :)

  • Salut Bogdan,
    nu am folosit niciodata amidon alimentar asa ca nu prea stiu daca sau cum v-a influenta rezultatul retetei….de ce ar fi mai bun ca faina? Am vazut ca se foloseste si ptr alte chestii dar eu inca nu am folosit. Daca e ok o sa incerc si eu. Cat despre branza light :) sincer nu cred ca mai conteaza avand in vedere celelalte ingrediente cum sunt oua , smantana etc. Eu sunt un mare fan cheescake si sunt capabila sa fac foamea o saptamana ca sa ma pot bucura de ceva bun in weekend.
    O sa incerc si alte retete, multumesc

    • Elena,

      Amidonul ingroasa mult mai bine decat faina, deci daca in mod normal puneai 2 linguri de faina la cheesecake, cu amidonul pui numai una. Plus ca amidonul nu se strange in cocoloase si nu da o textura fainoasa. Eu il folosesc la budinci de obicei si la sosuri.

      Iar cu cheesecake-ul te inteleg. Pot sa ma abtin de la dulciuri o saptamana pentru o felie de cheesecake la sfarsitul saptamanii! :D

      Spor la bucatareli!

  • Buna,vin si eu cu o intrebare si sper din tot sufletul sa obtin un raspuns,deci,branza philadelphia nu este sarata? Nici mie nu imi place textura branzei obisnuite de vaci,asa ca la o prajitura foarte buna cu branza (reteta am primit-o din Austria,dar ei au o branza speicetopfen, asa se numeste foarte fina) m-am hotarat sa o inlocuiesc cu Philadelphia light si mare mi-a fost mirarea si surprinderea si dezamagirea……si nervi….ca era sarata si o puteam folosi doar pe paine la micul dejun. Deci dupa toata povestea asta,poate imi spui tu Bogdan,te rog foarte mult pentru ca imi plac la nebunie prajiturile cu branza fina sia am o multime de retete,ce branza sa folosesc,sau poate este si un alt fel de Philadelphia.

    • Olga,

      Este intr-adevar putin sarata insa vei vedea ca nu o vei simti sarata in desert daca-i adaugi zahar si aroma de vanilie. Eu am folosit in reteta asta Philadelphia de multe ori si niciodata nu a iesit cheesecake-ul sarat :) Spor la bucatareli!

  • Am inteles,sa stii ca am sa incerc,mi-a mai zis cineva sa dau branza obisnuita,milli de exeplu,prin blender….incer si aceasta varianta….iti multumesc pentru promtitudine si spor la treaba in continuare

    • Cu multa placere, te mai astept pe aici! :)

  • in descrierea retetei nu se specifica unde se pun ouale, in stratul de branza sau in cel de smantana? a trebuit sa caut alte retete pe net pentru a elucida misterul. pana la urma le-am amestecat pe toate…sa vad ce o sa iasa:)

  • scuze, am vazut acum, in primul.

    • In primul, da :) Sper ca totusi ti-a iesit ceva bun si cu straturile amestecate :)

  • a iesit extraordinar. am adaugat in toata compozitia o lingura cu varf de faina, iar branza am folosit Hochland crema (este la jumatate de pret fata de philadelphia)

    • Ma bucur ca ti-a placut! Acum nu ramane decat sa ii mai pui ceva arome… poate niste biscuiti cu ghimbir, poate fructe de padure in compozitie… Iar pe viitor, la deserturi, iti sugerez sa folosesti amidon ca da textura mai fina.

  • Buna. Ce mai minunatii pe aici! Nu am incercat inca acest cheesecake dar i-am pus gand rau pentru weekend :)
    Doresc sa va adresez o intrebare: a folosit cineva branza Lacteea si o poate compara cu Philadelphia? Lacteea nu e foarte scumpa si e cremoasa, fara guguloaie. Eu am facut un cheesecake acum cativa ani cu branza Lacteea si am fost multumita (primul si singurul cheesecake mancat in viata mea, deci nu aveam termen de comparatie). Apoi am mancat un cheese la Starbucks si am crezut ca am murit si am ajuns in rai. Va rog, cu ce branza sa fac sa imi iasa ca la starbucks?? :D :D :D

    • Multumesc, multumesc :)

      Nu stiu nimic de branza Lacteea, asa ca nu stiu ce sa spun. Poti incerca in schimb Quark – stiu ca nu e asa scumpa si are o textura mai branzoasa decat Philadelphia. Daca nu gasesti in Mega Image, poti incerca in Lidl sau Carrefour. Spor!

  • arata foarte apetisant, am adaugat pe lista de To Do :D

  • A crescut superb si apoi s-a desumflat :-((((

  • Ce am greșit :-((

    • Poate ai batut prea mult ouale? Oricum cheezu nu ar trebui sa fie pufos, ca nu e sufleu..

  • Am urmat si noi reteta si a iesit un cheesecake grozav.

    Am facut 2 modificari la reteta:
    – blatul l-am facut pe baza de alune de padure,
    – in loc de gem am folosit un sos de fructe de padure proaspete, fiert putin cu amidon.

    Pentru branza am ales Philadelphia normal si se simte putin in gustul de final sarea din branza.
    Vom incerca cu Mascarpone data viitoare sa vedem diferenta.

    • Ai grija cu mascarpone – ca tinde sa fie mai moale si textura nu o sa fie la fel de “branzoasa”. Nu am incercat dar stiu ca daca o amesteci prea mult isi pierde textura.

  • Voiam doar sa-ti multumesc pentru reteta. Am facut-o si eu de ziua mea si acum o pregatesc pentru al doilea rand de musafiri. Nu am schimbat nimic in reteta ta, doar la final am pus dulceata de capsuni facuta de mama in casa. A iesit formidabil, gust si aspect. Recomand o forma rotunda din aceea cu inel. Scoti inelul si arata perfect.
    Voi mai incerca si alte retete de pe blogul tau.

    • Ma bucur ca ti-a placut, Irene. Chiar ieri am facut un cheesecake cu mango tare bun. Odata ce o sa stapanesti reteta originala, sa vezi ce variatii faine pot iesi. Multam de vizita si te mai astept pe aici :)

  • Buna,

    Reteta ta mi s a părut cel mai ușor de urmărit, iar cheescake ul este in cuptor.
    Tocmai am pus ultimul strat de smântână si deși n a intrat cu totul in cel de brânza (din fericire ) s a lăsat puțin in jos. Cand spui sa lăsam la rece pana pregătim smântâna, ce înseamnă de fapt? Unde si cat anume? In rest, arată extrem de bine si abia aștept sa o gust mâine :)

    Mersi tare mult

    • Cerasela, ar trebui sa lasi cheesecake-ul sa se raceasca la temperatura camerei. Cred ca 10-15 minute ar fi suficiente. Apoi pui smantana si-l mai pui putin la cutpro :)

      Cu placere, sper sa-ti placa!

  • As vrea sa exersez pentru Paste o reteta care sa inlocuiasca reteta tarditionala de pasca. Reteta ta pare cea mai potrivita. Stiu ca e diferenta intre retetele de pasca si cheesecake dar vreau multa branza si aluat cat mai discret. Ce fel de blat as putea sa fac, sa inlocuiesc blatul de biscuiti ?

    • Mai discret decat blatul de biscuiti? Daca vrei ceva neutru ca gust, poti face un pate brisee, aluat subtire si sfaramicios tipic frantuzesc.

  • Eu am folosit brânză topită cu smântână și tare am impresia ca nu se va întări deloc în frigider. Mai aștept câteva ore apoi să vedem rezultatul.

    • Branza topita? De ce ai face asta? Nu cred ca se potriveste deloc gustul cu un desert.

  • E o prajitura foarte buna! As vrea sa nu mai vad posturi stupide gen ” totul natural, fara aditivi”. In 2014 luam mancare curata de la magazin…Ce inseamna la dna Ciolacu natural fara aditivi? A vazut cumva vreo reteta cu benzina? Dna Ciolacu sa stiti ca si sarea e aditiv, si e foarte naturala…Cititi inainte sa postati prostii. P.S. Prefer sa iau oua verificate decat oua tinute in soare, in fata portii, de la gaini crescute pe sant si eventual sa ma pricopsesc si cu o Salmonella “naturala”.

  • Am facut reteta asta de zeci de ori de cand am descoperit-o pe blogul acesta. Este laudata de fiecare data, iar eu nu ma plictisesc de ea niciodata. Foarte simplu si foarte bun!

    • Ma bucur sa aud asta. Eu unul m-am saturat de cheesecake-uri si acum incerc si alte retete :)

  • Eu prepar cheesecake inlocuind blatul de biscuitii cu migdale macinate. E mai “light” :P

    • Buna idee. O sa incerc si eu. S-a intarit la cuptor fara probleme?

  • Da, n-am avut probleme.

  • Doar ca am folosit hartie de copt (nu stiu daca are vreo relevanta).

  • Am facut si eu pentru prima data aceasta reteta. Din punctul meu de vedere biscuitii sunt prea multi pentru cantitatea de unt data. La urmatorul cheesecake voi reduce cantitatea de biscuiti. Am folosit branza Philadelphia normala dar sarea din branza se simte putin in gustul final.
    Ma tenteaza ca data viitoare sa incerc Mascarpone. Bogdan, am citit comment-ul tau legat de mascarpone “Ai grija cu mascarpone – ca tinde sa fie mai moale si textura nu o sa fie la fel de “branzoasa”.
    Eventual o sa pun in blender branza dulce de vaci si sa o amestec cu o smantana grasa, sa fac eu o crema ??? Dar in acest caz ar trebui sa mai putin 1-2 lingurite de amidon, tinand cont de faptul ca branza are de obicei zãr ? Bogdan, ai putea sa-mi spui parerea ta ?
    Este o reteta pe care o voi mai face cu siguranta.

    • Karina, poti pune amidon sa fii sigura ca se intareste. Nu iti recomand sa blenduiesti sau mixezi branza mascarpone ca risca sa devina prea moale. Incearca mai bine alta crema de branza.

  • Am facut ieri cheesecake dupa aceasta reteta. A iesit extraordinar. Foarte buna reteta, I-am impresionat pe toti, cu toate ca e prima data cind am facut o prajitura :) Foarte usor de preparat!

Comentează si tu

Read more:
Cremă de caramel de portocale și stafide îmbătate

În serile friguroase de iarnă, când te apucă pofta de dulce şi nu-ţi vine să ieşi din casă nici să...

Close